Caută
Close this search box.

Daniel Dăianu: Politica economică se FACE pentru România, nu pentru o firmă sau alta

daniel dăianu

Creșterea veniturilor bugetare este absolut necesară, susține Daniel Dăianu, președintele Consiliului Fiscal, într-o conferință organizată de publicația Piața Financiară. El a criticat inițiativele de reduceri de taxe și impozite venite în urma unor presiuni din mediul privat.

„Și acum sunt inițiative de reduceri de taxe și impozite. Taxa clawback, iar să o reducem? Lăsați domnule ce vrea industria farma. Noi ne ocupăm de finanțele publice ale României, nu de ce vrea industria farma. Îmi pare bine că Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, a spus public că sunt presiuni mari din partea mediului de afaceri, chiar șantaje. Da chiar ne temem?”, a afirmat Dăianu.

Potrivit acestuia, politica economică se face pentru România, nu pentru o firmă sau alta.

„Fără mediu de afaceri sănătos nu funcționează economia, fără consumatori, fără cetățeni care să câștige bine nu funcționează economia, fără transparență, fără venituri fiscale mai mari. Nu este în regulă”, a precizat președintele Consiliului Fiscal.

Potrivit acestuia, teza că nu pot fi crescute veniturile fiscale este incorectă.

„S-a reușit în Bulgaria și Polonia. Dar ce, România este blestemată? Există această teză: „Nu e bine să luăm să creștem veniturile fiscale că luăm de la cetățeni, de la economia privată”. E o prostie. Statul nu trebuie să furnizeze bunuri publice? Sectorul privat construiește singur autostrăzi? Putem să privatizăm în totalitate sănătatea și educația? Domnule, astea sunt nebunii. Ai nevoie de politici industriale? Ai nevoie”, a arătat Dăianu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri