Caută
Close this search box.

Demisii masive în ALDE, inclusiv doi foști miniștri

călin popescu Tăriceanu

Fostul ministru Andrei Gerea, cel care a fost schimbat de la conducerea ALDE Bucureşti după ce i-a cerut demisia lui Călin Popescu Tăriceanu de la şefia ALDE pe motiv că ar fi discutat cu Marcel Ciolacu şi Victor Ponta despre o eventuală susținere a lui Remus Pricopie la funcția de prim-ministru, pleacă din ALDE. Surse politice declarau iniţial, pentru STIRIPESURSE.RO, că Gerea pleacă la PNL, însă Gerea a dezminţit informaţia. De asemenea, ar urma să demisioneze din ALDE şi fostul ministru Toma Petcu, dar şi alţi lideri, precizează sursa citată.

Andrei Gerea a fost schimbat, marți, de la șefia filialei ALDE București. Deputatul îi ceruse public demisia lui Călin Popescu Tăriceanu de la conducerea partidului, pe motiv că acesta „contribuie decisiv la disoluția ALDE”.

„Imediat după votul pe moțiune, am aflat cu surprindere și dezamăgire că dl. Călin Popescu Tăriceanu s-a întâlnit cu inițiatorii moțiunii care a dărâmat guvernul din care făceam parte. Nu pot să nu mă întreb ce căuta dl. Tăriceanu la această discuție. Pregătea o alianță politică alături de cei de care ne-am despărțit acum câteva luni?!”, a scris Gerea pe pagina de Facebook.

„Este de neacceptat să întorci spatele celor cu care te-ai aliat acum 3 luni și să revii alături de cei de care te-ai despărțit acum 5 luni”, a completat vicepreședintele ALDE.

El a mai spus că „este inacceptabilă continuarea aceluiași joc care a dus ALDE în situația actuală.”

„Acest demers politic face parte dintr-un lung șir de piruete, iar prețul plătit este chiar pierderea încrederii electoratului ALDE în noi. Trebuie să oprim aceste piruete politice. A sta la masă cu cei care au inițiat moțiunea împotriva guvernului din care faci parte este o atitudine cu care nu pot fi de acord”, a adăugat Andrei Gerea.

Deputatul Varujan Vosganian şi preşedintele TLDE, Claudiu Daniel Catana, au fost desemnaţi copreşedinţi interimari ai organizaţiei ALDE Bucureşti.

Toma Petcu a negat săptămâna trecută că ar trece de la ALDE la PNL, însă în noul context înţelegerea urmează să fie totuşi parafată, potrivit surselor politice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri