Tribunalul Bucureşti a continuat audierea a şase martori, în dosarul Belina, caz în care este judecat fostul vicepremier Sevil Shhaideh. Doi specialişti au explicat instanţei că insula Belina şi braţul Pavel sunt parte din albia minoră a Dunării, una dintre întrebările cheie ale acestui dosar.

O şedinţă care a durat aproape 7 ore şi care a fost întreruptă de două ori. Una din pauze a fost cerută chiar de avocată Flavia Teodosiu, care o reprezintă pe Sevil Shhaideh în acest caz, deoarece avea un alt proces într-o sală alăturată, în care-l apără pe fostul lider PSD, Liviu Dragnea.

Iată ce a făcut la celălalt proces avocata Teodosiu – Tribunalul i-a mutat lui Dragnea procesul la Înalta Curte: „O să ajungem să se judece când se va termina mandatul!”

Revenind la procesul Belina, toţi inculpaţii VIP au fost prezenţi în sala de judecată: Sevil Shhaideh, Adrian Gâdea, fostul preşedinte al CJ Teleorman, şi Ionela Stoian, fost director în cadrul Ministerului Dezvoltării. Din băncile din sală, ei au ascultat cu interes declaraţiile martorilor.

La termenul de marţi au fost audiaţi patru martori, angajaţi în cadrul firmei Europrotect, cea care asigură paza insulei, dar şi funcţionari în diverse instituţii ale statului care au fost implicaţi în procedura de avizare a unor acte necesare adoptării hotărârii de guvern prin care insulă Belina şi braţul Pavel, situate în albia minoră a Dunării, proprietate a statului, au trecut din administrarea Ministerului Mediului – prin Administraţia Naţională Apele Romane (ANAR), în administrarea CJ Teleorman.

Una dintre întrebările cheie: Braţul Pavel şi insula Belina reprezintă albia minoră a Dunării?

Potrivit acuzaţiilor DNA, fostul ministru al Mediului, Rovana Plumb, a promovat HG 858/2013 prin care se modificau codurile de clasificaţie ale insulei Belina şi braţului Pavel, în sensul că, pe hârtie, se elimină apartenenta acestora la bazinul hidrografic al Dunării.

Astfel s-ar fi creat aparenta că trecerea lor în administrarea CJ Teleorman nu mai impune adoptarea unei legi, ci este posibilă doar printr-o hotărâre de guvern. Trebuie spus că acuzaţiile în cazul Rovanei Plumb au fost clasate, deoarece Parlamentul a votat împotriva ridicării imunităţii.

Doi dintre martorii-cheie din acest caz, angajaţi în cadrul Apelor Romane, au fost fermi în faţa judecătorului Bogdan Dari: insula aparţine albiei minore a Dunării!

76 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 2 =