Caută
Close this search box.

Elena Udrea crede că o CONSPIRAŢIE externă a împiedicat-o să conducă Europa

elena udrea

Elena Udrea susţine, într-un interviu pentru o revistă mondenă, că ar fi ajuns în topul politicienilor care conduc Europa, dacă nu ar fi fost victima „acestui plan, bine ticluit în afara graniţelor”. Udrea are o condamnare definitivă la 6 ani de închisoare cu executare. Procesul s-a reluat în urma deciziei CCR privind completele de cinci judecători.

„Cred că nu mai există vreo îndoială că ce mi s-a întâmplat mie a fost parte dintr-un plan de schimbare a ţării prin înlăturarea sau subordonarea liderilor de orice fel, în special a liderilor politici. Uitaţi-vă cine face politica azi în România şi cu ce rezultate. Dacă nu aş fi fost chiar vârful acestui plan, bine ticluit în afara graniţelor, cu siguranţă eram în topul politicienilor care conduc astăzi ţara şi chiar Europa”, a declarat Udrea, într-un interviu pentru Ciao.

Ea a ţinut apoi să-i mulţumească lui „Traian Băsescu pentru şansa de a dobândi arta politică de la cel mai bun, pentru ce am fost şi sunt în politica românească”.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a condamnat-o definitiv, în iunie 2018, pe fostul ministru Elena Udrea la 6 ani de închisoare, în dosarul „Gala Bute”, pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

Un complet de cinci judecători de la Instanţa supremă a respins apelul declarat de Udrea şi de către ceilalţi inculpaţi, fiind menţinută sentinţa dată de instanţa de fond.

Potrivit DNA, Udrea a coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, şi anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia şi Breazu, au primit, cu ştiinţa sa, sume de bani de la reprezentanţii unor societăţi comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanţate de ministerul pe care îl conducea.

Anchetatorii spun că sumele obţinute au intrat fie nemijlocit în patrimoniul Elenei Udrea (în numerar ori prin plata unor bunuri şi servicii), fie în patrimoniul unor persoane indicate de aceasta (Organizaţia Bucureşti a PDL şi Rudel Obreja).

Udrea mai este acuzată că a determinat alţi funcţionari din minister să îşi încalce atribuţiile cu prilejul achiziţiei de servicii de publicitate la ‘Gala Bute’, prejudiciind bugetul instituţiei şi creând un folos necuvenit pentru Rudel Obreja.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri