Caută
Close this search box.

Execuție politică în Ministerul Muncii

După eliminarea deja celebrei liftiere din sediul Ministerului Muncii – ce tristă celebritatate pentru o femeie singură, cu doar 2000 de lei venit lunar!, se pare că seria eliminărilor/execuțiilor din același ”năbădăios” minister continuă. Iar de data aceasta continuă cu un nume cât se poate de sonor, al unui om cu vechime de 20 de ani în Ministerul Muncii, nimeni altul decât fostul senator din perioada 2012-2016 Dumitru Pelican.

Ei bine, fostul senator, care în prezent este Director Executiv al Agenției de Ocupare a Forței de Muncă – AMOFM – Bucureșți a avut, mai zilele trecute, proasta isnpirație de a o contrazice – și chiar de a o critica – în câteva probleme ce țin strict de organizarea și funcționarea AMOFM, pe însăși doamna ministru Violeta Alexandru, în subordinea căreia se află agenția bucureșteană, ca și Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă – ANOFM.

În zadar a demonstrat Dumitru Pelican că are dreptate în fiecare punct nevralgic al contradicțiilor. De pildă, că AMOFM are – în realitate – acces la REVISAL încă din anul 2012, cum spune dl Pelican – și nu de acum, recent, de după instalarea doamnei ministru așa cum afirmă aceasta.

Sau că agențiile de ocupare nu fac – prin lege -, recrutări, așa cum recomanda și chiar cerea doamna ministru.

Și multe altele.

Dar Violeta Alexandru nu a vrut să dialogheze, fie și prin telefon, cu Dumitrtu Pelican, aflat în studiourile unor televiziuni centrale. Nu a răspuns nici invitației acestuia de a se întâlni – el singur, doamna ministru cu o întreagă echipă de consilieri, cu oricâți ar dori. Numai să vină și să discute, pe orice problemă tehnică a agențiilor de ocupare și, în general, a Ministerului Muncii. Domnul Pelican singur, doamna ministru cu oricâți consilieri. Poate că, având alături toți experții din minister, doamna Alexandru ar fi avut ocazia și ar fi putut să îl pună la punct pe domnul Pelican, să îi arate unde și de ce nu are dreptate, mai ales că acesta nu a invitat-o să vină singură (cum  ar fi putut să o facă), ci alături de oricare și oricâți dintre consilierii săi cei mai valoroși și mai experimentați.

Ce ar fi fost rău într-o astfel de discuție, despre probleme esențiale ale zilei în România, adică pensii, salarii, șomaj, ocupare, forță de muncă, locuri de muncă etc etc ? Nimic, desigur.

În loc de toate acestea a venit o execuție scurtă și sumară. Domnul Dumitru Pelican, a primit luni după amiază un scurt sms – de la șeful său din Agenția Națională – prin care era înștiințat că este detașat la … Giurgiu! Fără alte discuții sau explicații. Pentru un om care ocupă o funcție prin concurs, de vreo 18 ani, cu o scurtă pauză, asta nu poate fi decât EXECUȚIE.

Așadar, în locul unor discuții între specialiști despre prezentul și viitorul ocupării forței de muncă din București, despre pensii și salarii, domnul Pelican, despre care știe toată lumea că stă la birou până după miezul nopții, singur, zilnic, s-a trezit aruncat peste noapte la Giurgiu. De unde ar urma să se întoarcă, noapte de noapte, pe unul di drumurile NU TOCMAI cele mai bune dun România, la familia, soția și copiii săi din București. Dar, desigur, nici măcar aceasta nu este principala problemă.

Dumitru Pelican a mai trecut prin așa ceva. O situație trasă la indigo, prin 2010-2011. Unul din ”bravii” miniștri ai Muncii din Guvernul Boc 2 (ministru de care nu a mai auzit nimeni până atunci și nici după aceea) a avut aceeași pornire nestăvilită de a-i ”închide gura”, nu prin argumente, ci prin forță politico-administrativă și l-a … detașat la Călărași! Asta exact după ce Pelican ”îndrăznise” să îl critice pe marele Emil Boc Ei bine, Pelican a plecat la Călărași, a dat ministrul și ministerul în judecată, după care, destul de repede, a câștigat procesul inclusiv la Înalta Curte și a fost repus în funcție la AMOFM București, primind și salariile pentru perioada respectivă.

De data aceasta, doamna Violeta Alexandru  – care se pare că va candida la Primăria Capitalei dein partea PNL, l-a executat în mod evident politic pe Dumitru Pelican, după criticile acestuia la adresa sa. Năravul e vechi. E românesc. Nici Ceaușescu nu îi ierta pe cei care îl criticau. Nici, să zicem, Băsescu sau Emil Boc. De ce ar face-o Violeta Alexandru?

Ce va fi mai departe, vom vedea.

 

Un răspuns

  1. Dumitru Pelican musteste de competente, da pe dinafara, si din aceasta cauza a fost detasat la Giurgiu, sa puna la punct lucrurile, care, merg de-a badalaul in judetul lui Badalau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri