Caută
Close this search box.

Explicația lui Ludovic Orban pentru cele 25 de ordonanțe de urgență adoptate în grabă de Guvern

guvernul

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că procedurile privind adoptarea celor 25 de ordonanţe de urgenţă au fost grăbite, după ce s-a stabilit că moţiunea de cenzură va fi votată miercuri.

”Planificarea care fusese făcută a trebuit devansată”, a afirmat premierul, precizând că toate proiectele au fost trimise spre avizare Consiliului Economic şi Social. Orban susţine că toate cele 25 de ordonanţe vor fi publicate în Monitorul Oficial.

”Noi am transmis către Consiliul Economic şi Social spre avizare toate proiectele de ordonanţă de urgenţă. Unele dintre proiectele de ordonanţă de urgenţă, care nu aveau toate avizele, nu au fost luate în dezbaterea plenului Consiliului Economic şi Social. Dar noi ne-am îndeplinit obligaţia de a transmite conţinutul proiectelor de ordonanţă”, a declarat, vineri, Ludovic Orban, potrivit News.ro.

Acesta a explicat că procedurile au fost devansate din cauza moţiunii de cenzură.

”Avizul CES-ului este un aviz facultativ, noi încercăm să ţinem cont. Pe de altă parte, trebuie să ne aducem aminte că am fost puţin grăbiţi în procedură şi din cauza faptului că, iniţial, moţiunea de cenzură, din planificarea care fusese făcută publică, nu trebuia să se dezbată şi să se voteze miercuri, ci luni, adică lunea care vine. Ori, noi în momentul în care am aflat decizia majorităţii din Birourile Permanente Reunite ca dezbaterea şi votul la moţiunea de cenzură să aibă loc miercuri, toate proiectele de ordonanţă de urgenţă, care erau necesare să intre în vigoare, în eventualitatea, că aţi văzut – paza bună, trece primejdia rea – erau absolut necesare să intre în vigoare. Toate le-am luat în dezbaterea Guvernului, unele dintre ele e adevărat, neavând toate avizele pentru că planificarea care fusese făcută a trebuit devansată şi noi a trebuit să luăm în dezbatere actele normative”, a mai afirmat Orban.

Acesta susţine că toate observaţiile mnisterelor avizatoare au fost luate în considerare.

”Nu văd absolut niciun fel de motiv procedural ca să fie puse sub semnul întrebării ordonanţele de urgenţă, cu atât mai mult cu cât pot să demonstrez oricărui om şi oricărui reprezentant al oricărei instituţii necesitarea absolută a adoptării acestor ordonanţe”, a mai declarat premierul.

Acesta susţine că toate OUG adoptate vor fi publicate în Monitorul Oficial, dar Monitorul Oficial nu este în subordinea Guvernului.

Până în prezent, doar una dintr cele 25 de OUG a apărut în Monitorul Oficial.

Sursa: News.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri