Caută
Close this search box.

Firea a anunțat măsurile luate în București pentru a preveni răspândirea coronavirusului

gabriela firea

Gabriela Firea, Primarul general, a declarat că nu va lua deocamdată măsuri dure în București, precum închiderea școlilor, căci situația nu o impune. Asta nu înseamnă că nu sunt luate decizii pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Acum în Capitală sunt circa 1.000 de persoane izolate la domiciliu.

„Unele măsuri sunt discutate, altele sunt diverse faze de realizare. Spitalul ”Victor Babeș” a alocat deja un corp de clădire separat, pavilionul B4, cu 60 de locuri, complet renovat pentru pacienții cu coronavirus. S-a creat deja un circuit separat încă de la intrare, iar personalul are echipament de protecție. Spitalul Colentina va funcționa ca spital suport, adică va primi pacienții care au nevoie de terapie intensivă de la Balș, cei care nu au coronavirus, dar au alte afecțiuni. Demarăm urgent achiziția unui aparat de testare genetică pentru depistarea corionavirusurilor”, a explicat Firea.

Primarul a mai precizat că păstrează legătura cu autoritățile competente: „Noi ne-am întâlnit, am discutat în toată această perioadă, dar nu am spus acest lucru pentru a nu adăuga la emoția publică. Principala întrebare a bucureștenilor este dacă se impune închiderea unităților de învățământ. Primesc multe telefoane. Toate deciziile se iau la nivelul comitetului național pentru situații de urgență. Noi ținem cont de aceste măsuri și facem cum suntem informați. Nu este cazul să luăm măsuri anticipative”.

La nivel mondial, au fost confirmate până în prezent peste 82.000 de cazuri de infectări (78.497 în China) și peste 2.800 de decese (2.641 în regiunea chineză Hubei, epicentrul epidemiei). În Europa prezența coronavirusului a fost confirmat în: Italia (453), Germania (27), Franța (18), Spania (13), Marea Britanie (13), Belgia (1), Elveția (1), Croația (3), Austria (1), Macedonia de Nord (1), Grecia (1), România (1), Estonia (1), Finlanda (1), Suedia (1), Norvegia (1).

Miercuri seară, Victor Costache a confirmat existența primului caz de infecție cu coronavirus depistat în România. Este vorba despre un bărbat din județul Gorj, care a intrat în contact cu cetățeanul italian din Rimini. Pacientul este total asimptomatic și a fost adus la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală. În prezent, starea sa de sănătate este stabilă, chiar „bună”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri