Caută
Close this search box.

FOTO. A murit un legendar jucător al Stelei, primul care a atins Cupa Campionilor Europeni în 1986

Începutul de an 2020 continuă să facă ravagii printre viețile unor mari personalități ale lumii și, din nefericire, ale României.

Să ne amintim doar de Cristina Țopescu sau, pe plan mondail, de legendarul baschetbalist Kobe Bryant – și ar fi suficient. Dar exemplele nu se opresc nici pe departe aici.

Nici nu a început bine primul weekend din februaria că am și primit o veste cumplită. legată, de data aceasta, de unul din cei mai mari fotbaliști ai Stelei și ai României, unul din acei eroi de-a dreptul legendari de la Sevilla, care, în 1986, au arătat că și echipele românești pot urca în Pantheonul gloriilor fotbalistice ale planetei. El a făcut parte din neuitata și inegalabilă echipă care a cucerit Cupa Campionilor Europeni în mai 1986, învingând în finală celebra FC Barcelona, chiar în Spania, la Sevilla, sub ochii de-a dreptul stupefiați ai regelui de atunci Juan Carlos.

Așadar, o veste îngrozitoare. A murit Ilie Bărbulescu, fostul jucător al Stelei, primul care a pus mâna pe Cupa Campionilor Europeni, în 1986. Avea 62 de ani şi a fost găsit mort în casă.

Ilie Bărbulescu, fostul fundaș al Stelei și al lui FC Argeș, a murit azi-noapte, la vârsta de 62 de ani. Câștigătorul Ligii Campionilor din 1986 a fost găsit fără suflare în locuința lui din Pitești.

Din primele informații, Ilie Bărbulescu ar fi murit în somn.

Ilie Bărbulescu a evoluat timp de 3 sezoane pentru Steaua, între 1984 și 1987, cucerind 7 trofee. În campania europeană încununată cu triumful din Cupa Campionilor Europeni, Bărbulescu a evoluat în 9 din cele 9 partide disputate de „militari”.

Cea mai mare parte a carierei și-a petrecut la FC Argeș, între 1974-1982 și în sezonul 1987-1988. Ilie Bărbulescu a mai evoluat pentru FC Olt Scornicești, Petrolul, Dacia Pitești și Callatis Mangalia. Fundașul stânga a strâns și 5 selecții în prima reprezentativă a României.

Ilie Bărbulescu a fost primul jucător al Stelei care, după terminarea finalei cu Barcelona, din 1986, în Cupa Campionilor Europeni, nu a mai aşteptat decernarea trofeului şi a rupt-o la fugă spre marginea terenului, atingând cupa şi sărutând-o.

CONDOLEANȚE FAMILIEI ÎNDURERATE!

DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ ÎN PACE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri