Caută
Close this search box.

FOTO. FANTASTIC! Ce meci! Ce tenis! Finală incendiară, cu Dubai-ul la picioarele Simonei Halep!

SIMONA HALEP A CUCERIT DUBAI-ul și al 20 TITLU din carieră!

Întâlnirea Simona Halep – Elena Rybakina s-a jucat sâmbătă, 22 februarie, de la ora 17:00 în finala puternicului turneul WTA 500 Dubai, dotat cu premii totale în valoare de 2,5 milioane USD.

Aşadar, Simona, care a învins-o în capitala Emiratelor Arabe Unite pe Karolina Pliskova, în FINALA DIN 2015, a jucat acest meci decisă fiind să îşi treacă în cont un al doilea succes şi să onoreze astfel statutul de favorită a turneului, ceea ce ar însemna și al 20-lea turneu WTA CÂȘTIGAT ÎN CARIERĂ. Simona a avut în faţă un adversar cu totul nescontat pentru finală, jucătoarea kazahă Elena Rybakina.

Pe ansamblul întregului turneu  din Dubai, Simona Halep şi-a dat drumul la joc din al doilea set al meciului cu Arina Sabalenka.
Campioana noastră a început vizibil ezitant competiţia de la Dubai, cu o victorie pe muchie de cuţit în turul 2, la Ons Jabeur, cu tie break în setul decisiv. Jocul care ne-a dat emoții a continuat şi pe parcursul primului set din sferturi, în faţa bielorusei Aryna Sabalenka, după care a urmat o transformare în bine și chiar foarte bine.

Românca a trecut la butoane şi a întors clar partida cu Sabalenka, iar în semifinale a executat-o, pur şi simplu, pe americanca Jennifer Brady, cea care îi dăduse mari emoţii la Australian Open chiar în primul meci. E devărat că şi Brady a resimţit pe undeva oboseala din celelalte şase meciuri jucate până la semifinala cu Halep, ea jucând şi trei tururi de calificare pentru a intra pe tabelul principal, dar jocul Simonei a fost unul de atac, cu multe lovituri decisive din poziţii greu de imaginat.

Simona Halep a crescut de la meci la meci, deşi antrenorul australian Darren Cahill nu a fost prezent la turneu, cerând să aibă o perioadă de pauză pentru a sta mai mult cu familia. Halep l-a avut alături de ea pe Artemon Apostu Efremov, fostul coach al Irinei Begu, venit de la finalul anului trecut în echipa lui Halep şi acesta a intervenit la solicitările jucătoarei cu sfaturi inspirate.

Elena Rybakina, locul 19 WTA la acest moment, este o jucătoare care a scos pentru prima dată capul în lume, câştigând primul ei turneu WTA anul trecut, la BRD Bucharest Open, în faţa Patriciei Ţig.

Acum, însă, Rybakina a trecut de finalista de la Australian Open, Sofia Kenin (chiar în primul tur), precum şi de Karolina Pliskova în sferturi şi de Petra Martic în semifinale.

Acesta a fost prima confruntare Halep-Rybakina. Din nou emoții mari, din nou răsturnări de scor, luptă grea și din nou un set decisiv, jucat la limită de ambele combatante, kazaho-rusoaica născută la Moscova având – de departe – avantajul tinereții, 20 de ani, și al înălțimii – 1,84 m.

A fost, în decisiv, 3-3 , 4-3 pentru Rybakina, apoi 4-4 și orice era posibil. A urmat 5-5 și 6-5 pentru Simona… și s-a ajuns din nou la tie-break! Incredibil!

Halep – Rybakina 3-6, 6-3, 7-6

Indiferent cum a câștigat, a fost O VICTORIE URIAȘĂ PENTRU SIMONA, cu o adversară de mare viitor, adversară CARE A SPULBERAT-O, PUR ȘI SIMPLU, PE FINALISTA DE LA AUSATRALIAN OPEN…

S-o aplaudăm pe marea noastră campioană, ajunsă la al 20-lea triumf în WTA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri