Caută
Close this search box.

FOTO. O mare campioană a României, la 20 de ani. LA MULȚI ANI, TABITA!

O MARE CAMPIOANĂ A SPORTULUI ȘI A CANOTAJULUI ROMÂNESC A ÎMPLINIT, PE 23 FEBRUARIE, SUPERBA VÂRSTĂ DE 20 DE ANI. TABITA MAFTEI, la cota 20!

Foarte cunoscută, deja, în România și în lume, Tabita Maftei, dubla campioană mondială a canotajului, medaliată olimpică, mondială și europeană, cea care a purtat drapelul României la Jocurile Olimpice de Tineret 2018, a împlinit azi 20 ani !
Tabita este fata din Lumină, cu stele în zâmbet, cu soare în priviri și cu harul lui Dumnezeu în suflet și în miracolul zborului ei învingător pe ape.

LA MULȚI ANI SENINI, Tabita, ființă de Soare, rază de Lumină și de Dumnezeu !

În palmaresul Tabitei, doar până la vârsta de 18 ani și jumătate, se mai regăseau, pe lângă fantasticul titlu mondial la schif simplu (Racice, Cehia, 2018), cum scriam mai sus, medalia de argint cucerită la dublu rame (JW2-), alături de Alina Maria Baletchi, la Campionatele Europene de juniori din 2018 si aurul adjudecat în 2017 la CM, de asemena de juniori, in proba feminina de patru vasle (JW4x), alaturi de Larisa Elena Roșu, Andreea Grapinoiu si Simona Geanina Radiș. Desigur – și medalia olimpică de bronz la JO de tineret 2018 de la Buenos Aires, la dublu rame !

În 2019, palmaresul Tabitei s-a îmbogățit cu medalia mondială de bronz, așadar locul 3 la CM de tineret de la Sarasota Bradenton, cu echipajul de 4 vâsle, 4x. Dar marile performanțe și medalii abia vor veni, de-acum înainte, inclusiv la JO de la Tokyo, unde suntem că Tabita și echipajul ei vor ajunge!

Nascuta în județul Botoșani. satul Talpa, comuna Candesti – localitatea natală a canotoarei Secolului XX, Elisabeta Lipă – Tabita Maftei a fost selectionata pentru canotaj de antrenorii Iulia si George Bulie, autentici descoperitori și șlefuitori de mari talente A fost legitimata la Clubul Sportiv Botosani, iar la varsta de 15 ani a participat la prima sa competiție națională, după care ascensiunea a fost rapidă și fulminantă.

Apoi au venit multe, tot mai multe medalii interne, până la cele două titluri mondiale de juniori și medalia olimpică de tineret de la Buenos Aires sau cea de la CM de tineret de la Sarasota, medalii care deschid marile drumuri către Tokyo 2020 și Paris 2024. Adică Jocurile Olimpice ale seniorilor, cea mai importante confruntare sportivă a lumii, acolo unde, pe culmi, este locul Tabitei, fata noastră de aur, născută în ținutul Botoșanilor din raza lui Dumnezeu…

LA MULȚI ANI, ființă de LUMINĂ, din partea MgnaNews! LA MULȚI ANI de bucurie, împliniri, armonie și binecuvântare Divină, AȘA CUM AI AVUT ȘI VEI PRIMI MEREU!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri