Caută
Close this search box.

Franța se pregătește pentru o epidemie de coronavirus. Temeri uriașe legate de focarul din Italia

wuhan

Ministrul francez al Sănătății, Olivier Veran a declarat, într-un interviu pentru Le Parisien, că noi cazuri de coronavirus sunt ”foarte probabile” în Franța și că autoritățile sanitare sunt pregătite în cazul unei epidemii, adăugând că urmărește ”cu deosebită atenție” situația din Italia, transmite Reuters.

”Astăzi există un singur pacient infectat în Franța, care este spitalizat la Lyon. Starea sa de sănătate nu este îngrijorătoare. Toți ceilalți, cu excepția unui bătrân de 80 de ani care a murit, au fost externați vindecați și nu sunt contagioși”, a declarat Olivier Veran.

Acum temerile autorităților franceze sunt legate de răspândirea bolii în nordul Italiei, în apropierea frontierei cu Franța.

”Alte cazuri sunt foarte probabile. O epidemie? Ne pregătim pentru asta”, a spus ministrul Veran.

Acesta a precizat că numărul laboratoarelor din Franța echipate cu teste de diagnosticare va fi crescut ca să se ajungă la o capacitate de câteva mii de teste pe zi, față de 400 cât este acum.

În Italia, numărul cazurilor de coronavirus a depășit 100. În Lombardia au fost confirmate 89 de cazuri, iar în Veneto 24. În afară de aceste regiuni, cazuri izolate au mai fost înregistrate în Piemont, aflat în imediata vecinătate a graniței cu Franța, și în Emilia Romagna, astfel că numărul total al cazurilor este de 132.

Unsprezece localități, cu o populație însumată de 50.000 de locuitori, au fost plasate în carantină.

Universitățile din nordul Italiei au fost închise până la sfârșitul lunii, iar patru meciuri de fotbal din Serie A au fost amânate.

Lombardia și Veneto reprezintă centrul industrial al Italiei și, împreună, produc circa 30% din PIB, astfel că o prelungire a epidemiei de coronavirus ar putea avea un impact serios asupra întregii economii italiene, care deja se află în prag de recesiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri