Caută
Close this search box.

Gabriela Firea, după ce două sectoare au rămas fără căldură: Vom depune plângere penală pentru sabotarea sistemului centralizat de termoficare

firea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că va depune plângere penală pentru sabotarea sistemului centralizat de termoficare, după ce Termoenergetica a informat că, în urma unor manevre efectuate de CET Sud, aparţinând ELCEN, s-a produs o avarie la reţeaua primară ce alimentează sectoarele 2 şi 3.

Sabotaj faţă de bucureşteni, din partea Elcen, instituţie în subordinea Guvernului PNL. S-a ‘greşit’ cu 20 de grade mai mult la livrarea agentului termic, astfel încât s-a produs o avarie foarte gravă. Vom depune plângere penală pentru sabotarea sistemului centralizat de termoficare, care reprezintă infrastructura critică şi trebuie asigurată continuitatea, conform legii„, a afirmat Gabriela Firea, într-o postare pe Facebook.

Ea a spus că nu crede în varianta unei erori tehnice, că diferenţa de temperatură este „mult prea mare”, iar tehnicienii care au făcut manevrele ştiau că vor provoca „o mare avarie”.

Acest sabotaj vine la două zile după ce ministrul PNL al economiei a declarat că lucrează la o lege prin care Primăriei Capitalei să i se interzică plata subvenţiei pentru agentul termic, cu excepţia unui număr mic de persoane. Asta înseamnă facturi enorme pentru cetăţeni„, a declarat Gabriela Firea.

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) a anunţat că, în urma unor manevre efectuate de CET Sud, aparţinând ELCEN, entitate aflată în subordinea Ministerului Economiei – manevre ce au constat în modificarea debitului ce a determinat creştea bruscă a temperaturii agentului termic solicitat cu aproape 20 de grade – au fost înregistrate fluctuaţii de presiune în sistemul de termoficare, care au produs o avarie la reţeaua primară ce alimentează sectoarele 2 şi 3 din Bucureşti.

Toate echipele Companiei Termoenergetica sunt în teren pentru a efectua manevrele de izolare a zonei afectate. Angajaţii CMTEB fac tot posibilul pentru remedierea avariei într-un timp cât mai scurt, a adăugat sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri