Caută
Close this search box.

Gabriela Firea l-a propus pe Mircea Diaconu la ŞEFIA ICR

mircea diaconu

Gabriela Firea l-a propus pe actorul Mircea Diaconu, fost candidat la președinția României susținut de Pro România și ALDE, la șefia Institutului Cultural Român în cadrul ultimei ședințe a conducerii partidului, au declarat surse politice.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că o decizie încă nu a fost luată în privința propunerii grupului PSD, cu precizarea că ”dânsul nu zboară cu avionul”, cu referire la Mircea Diaconu, sugerând că ar fi un impediment în propunerea finală.

Numirea șefului ICR se face de către Parlament.

Potrivit legii, listele candidaţilor propuşi de grupurile parlamentare şi, respectiv, de asociaţiile şi uniunile de creatori sunt înaintate de Biroul permanent al Senatului Comisiei pentru cultură şi media şi Comisiei pentru politică externă, în vederea audierii acestora în şedinţă comună.

În urma audierii, cele două comisii permanente vor întocmi un aviz comun consultativ, motivat, pe care îl vor prezenta în şedinţa plenului Senatului, însoţit de listele de candidaţi propuşi pentru posturile de membru în Consiliul de conducere.

Listele de candidaţi se supun votului plenului Senatului şi se aprobă cu votul majorităţii senatorilor prezenţi. ICR este condus în prezent de Mirel Taloș (ALDE), președinte interimar.

Hotărârea privind exercitarea cu caracter temporar a atribuţiilor preşedintelui Institutului Cultural Român de către vicepreşedintele Mirel Taloş a fost adoptată în plenul Senatului pe data de 3 iulie 2109, după ce Liliana Ţuroiu (susținută de PSD) a cerut încetarea mandatului de preşedinte al ICR, ulterior fiind numită reprezentant al ICR la Bruxelles.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri