Caută
Close this search box.

Giorgiana Hosu și Gabriela Scutea au primit aviz negativ de la CSM, Crin Bologa – pozitiv

Parchetul general

Procurorii Giorgiana Hosu și Gabriela Scutea au primit aviz negativ de la secția de procurori a CSM, Crin Bologa – pozitiv, potrivit deciziei comunicate de instituție. Avizul CSM este unul consultativ.

Cei trei procurori propuşi pentru numirea la şefia Parchetului General, DNA şi DIICOT au fost audiaţi marți de Secţia pentru specialitate a Consiliului Superior al Magistraturii. Conform procedurii, CSM va acorda un aviz consultativ.

Este vorba despre Gabriela Scutea – pentru funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Crin Nicu Bologa – pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi Giorgiana Elena Hosu – pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, potrivit Agerpres.

După obţinerea avizului CSM, ministrul Justiţiei urmează să înainteze propunerile preşedintelui Klaus Iohannis în vederea numirii noilor şefi ai PG, DNA şi DIICOT.

Imediat după aflarea rezultatului, ministrul Cătălin Predoiu a declarat: ”Nu sunt dezamagit, nu este o surpriză pentru mine. Vreau doar să precizez că există un întreg ansamblu de date care trebuie luate în calcul, care nu țin doar de prestația în fața comisiei. Cred că asta explică diferența între poziția ministerului și poziția CSM. Se pare că aici la consiliu lucrurile au stat invers, excesul de emotivitate al unora dintre candidați a contat în rezultat”.

Georgiana Hosu, întrebată dacă se retrage din cursă, a declarat: ”În acest moment, nu o să iau nicio hotărâre. Orice variantă poate sta în picioare. În acest moment asigur conducerea și reprezentarea DIICOT”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri