În ultimii ani, BBC și-a pierdut aura de model de obiectivitate a presei, devenind o mașinărie de propagandă stângistă și un cuib de scandaluri.

În prezent, British Broadcasting Company (BBC) este finanțată printr-o taxă publică anuală de 154,5 lire sterline, obligatorie pentru toți posesorii de televizoare color. Neachitarea taxei constituie infracțiune, pasibilă de închisoare.

Excepție fac doar britanici orbi – obligați să plătească doar 50% din taxă – și posesorii de televizoare alb-negru, care achită doar 52 de lire sterline pe an.

La fel ca în România, taxele pentru BBC datează din perioada în care televiziunea de stat era singura din țară, neexistând televiziuni particulare.

În plus, în ultimii ani, BBC s-a confruntat cu numeroase critici la adresa programelor sale, tot mai părtinitoare din punct de vedere politic și tot mai ideologizate.

La aceastea s-au adăugat numeroase scandaluri sexuale, inclusiv de pedofilie, care au zguduit puternic credibilitatea BBC.

Potrivit Sunday Times, guvernul Boris Johnson se gândește să schimbe această situație și să înlocuiască taxa obligatorie cu un abonament de tip Netflix.

De asemenea, executivul intenționează să închidă majoritatea celor 61 de posturi de radio, urmând să rămână în funcțiune doar Radio 3 și Radio 4, care difuzează muzică clasică, respectiv actualități

101 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 1 =