Caută
Close this search box.

HAOS ÎN LUMEA POLITICĂ. Curtea Constituțională, sesizată în cazul nominalizării lui Orban!

Juriștii din PSD s-au reunit, vineri dimineață, pentru a găsi calea prin care pot bloca decizia lui Klaus Iohannis. Varianta propusă a fost sesizarea CCR. Președintele interimar al PSD oferise joi o indicație în acest sens.

Liderii PSD sunt extrem de nemulțumiți de a doua nominalizare a lui Ludovic Orban.
Marcel Ciolacu: „Mâine (vineri-n.r) o să mă văd cu juriștii de la partid și îmi confer acest drept, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, voi face o sesizare să vedem cât de legală este și dacă nu a fost declanșat un conflict juridic constituțional.”

O altă opinie despre nominalizarea noului premier a oferit și Claudiu Manda, europarlamentar la PSD.

„Dacă mă intrebati pe mine, domnul Orban ar trebui sa vina încă o dată în fața Parlamentului, să explice de ce ar dori să fie din nou prim-ministru, având în vedere cum a guvernat în aceste trei luni de zile, care a fost deficitul bugetar, cât s-a împrumutat, pentru ce s-a împrumutat, dacă s-a dat drumul la autostradă, la vreo școală, la vreun spital. Și să vedem dacă îi convinge pe parlamentari că merită votul Parlamentului.

Pozițiile oficialilor social-democrați vin în contextul în care președintele Iohannis l-a nominalizat din nou pe Ludovic Orban pentru mandatul de prim-ministru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri