Caută
Close this search box.

Hubei raportează cel mai grav bilanț al epidemiei de până acum: 242 de noi decese și alte 15.000 de cazuri

wuhan

Provincia chineză aflată în epicentrul epidemiei de coronavirus a raportat joi o creștere record a numărului de decese și de noi cazuri în contextul unei noi metode de diagnostic, iar Beijingul a demis doi lideri locali de partid după ce aceștia fuseseră criticați pentru modul de gestionare a crizei, transmite Reuters.

Oficialii din domeniul sănătății din provincia Hubei au anunțat că 242 de oameni au murit miercuri din cauza coronavirusului, cel mai negru bilanț zilnic din decembrie, când epidemia a început, și până acum, ridicând numărul total al deceselor din provincie la 1.310. Cel mai grav bilanț zilnic anterior fusese consemnat pe 10 februarie – 103 de decese.

Cele mai importante informați despre epidemie:

Singapore a anunțat că numărul de cazuri a sărit de la 8 la 58, potrivit presei locale

Miniștrii sănătății din UE țin joi o reuniune de urgență dedicată prevenirii răspândirii virusului Covid-19 în Europa. Pe continent au fost consemnate mai puțin de 50 de cazuri suspecte de infecție, dar Uniunea spune că este nevoie de acțiuni coordonate pentru a menține cifra scăzută. UE a repatriat circa 500 dintre cetățenii săi din China.

Un șofer de taxi din Tokyo, în vârstă de 70 de ani, a fost testat pozitiv cu coronavirus, potrivit televiziunii publice NHK. Potrivit unor surse, ministerul sănătății încearcă să refacă traseul contagiunii. Șoferul ar fi transportat pasageri ce păreau a fi chinezi. Acest caz poate deveni unul foarte grav din cauza numărului mare de oameni cu care ia contact un șofer de taxi dintr-un oraș mare.

Aproximativ 4.000 de doctori din armată, trimiși în Wuhan. Primii 1.400 dintre ei au ajuns joi, cu avioane militare, în epicentrul epidemiei.

Ministrul român al sănătății a spus, în ședința de Guvern, că oricine vine în țară dintr-o zonă unde există epidemie de coronavirus este automat băgat în carantină: „14 zile durează carantina și mergem după protocoalele internaționale, în ziua a treia se face un test pentru coronavirus și apoi se repetă la externare.

Autoritățile centrale au dat, cu întârziere, bilanțul la nivel național pentru ziua de miercuri: Numărul deceselor a urcat cu 254, până la 1.367 și au fost consemnate 15.152 de cazuri noi, totalul ajungând la 59.805.

Corespondentul din Beijing al South China Morning Post, Jun Mai, spune că schimbările de conducere din Hubei nu doar că aduc lideri considerați protejați ai președintelui Xi, ci și persoane cu o mare experiență în rândul forțelor de ordine.

La peste 28 de ore de la ultimul bilanț național, cifrele pentru toată țara nu au fost actualizate. La acest moment, numărul total de cazuri confirmate este de 59.881, iar de cazuri suspecte este de 16.067. 1.368 au murit din cauza infecțiilor, iar 5.950 au fost externați din spitale după vindecare.

Enormul salt în numărul de cazuri din Hubei și schimbările de la conducerea de partid din provincie au, bineînțeles, legătură, scrie, pe Twitter, o corespondentă New York Times pentru Asia. Oferă un nou început noilor șefi. Infecțiile și decesele sunt vina predecesorilor lor. Ei au venit să rezolve situația, explică jurnalista.

Trebuie menționat că, în mod neobișnuit, comisia pentru sănătate din China nu a mai transmis până acum datele la nivel național, ci doar cele din Hubei

”Măsuri de control pentru timp de război” într-un district din Hubei. Toate clădirile sunt închise și păzite, cei care ies sunt arestați pe loc. Chinezii se tem că e doar începutul

Noile cifre ridică bilanțul din China la peste 60.000 de cazuri confirmate și de cel puțin 1.355 de morți. În afara Chinei continentale au fost consemnate doar două decese.
Presa locală scrie că liderul Partidului Comunist din provincie, Jiang Chaoliang , și cel din capitala Wuhan au fost dați jos din funcție. Motivele nu au fost făcute publice, dar cei doi sunt cei mai importanți lideri dați jos din funcție până acum. De asemenea, zeci de funcționari de rang mai mic din domeniul sănătății și-au pierdut slujbele pentru că nu au reușit să limiteze răspândirea epidemiei.

Creșterea abruptă a bilanțului morților a venit la o zi după ce China raportase cel mai mic număr de noi cazuri din ultimele luni, în linie cu prognoza făcută de cel mai înalt oficial chinez din domeniul sănătății, că epidemia s-ar putea încheia până în aprilie.

Alte 14.840 de cazuri au fost raportate joi numai în Hubei, în condițiile în care cu o zi înainte fuseseră anunțate 2.015 în toată țara, după ce autoritățile au început să folosească tomografia computerizată (CT) pentru a descoperi semne ale infecției cu virusul.

Anterior, în Hubei cazurile de infecție cu coronavirus erau confirmate doar cu teste ADN ce durează câteva zile. Folosirea CT, ce relevă infecțiile la plămâni, ar trebui să ajute pacienții să primească tratament mai curând, pentru a îmbunătăți șansele de vindecare, a spus comisia de sănătate din provincie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri