Caută
Close this search box.

Iohannis după decizia CCR: PSD a creat o nouă criză! Nu voi desemna un premier social-democrat

klaus iohannis

Klaus Iohannis a făcut o declarație de presă după ce CCR a constatat există un conflict juridic de natură constituţională între preşedinte şi Parlament. Șeful statului susține că PSD a creat o nouă criză.

”Avem două teme, coronavirus și procedurile din Parlamentul României. PSD continuă să fie un partid iresponsabil care se joacă cu soarta României. După ce a lăsat țara cu deficite majore, după ce a demis guvernul Orban pentrua conserva puterea baronilor locali, a provocat o nouă criză care a dus la decizia CCR.

Ceea ce face PSD este o sfidare fără precedent la adresa oamenilor, cu atât mai mult cu cât România are nevoie de acțiune politică responsabilă, nu de politicieni care să o ducă în instabilitate. Vedem un PSD obsedat de putere, care refuză să recunoască că și-a pierdut legitimitatea. Coalizarea unei alianțe în jurul PSD ar însemna inșelarea așteptările românilor. Am mai spus, cea mai legitimă soluție este revenirea la votul românilor, care să dea o forță politică capabilă să guverneze pentru cetățean.

Nu putem continua așa cu situații de blocaj perpetue, cu guverne demise trimestrial. Chiar și cu un guvern interimar, România este o țară guvernată. Nu voi desemna un premier PSD. Nu există niciun partid și nicio coaliție cu majoritate în Parlament. Nu voi desemna un premier decât atunci când voi considera că este decizia justă pentru România.

Ne găsim în situații complicate. Noi ne pregătim să gestionăm situația foarte bine cu coronavirusul. Legat de alegeri, acestea se fac și rezolvă conducerea unei țări. Există doar o situația î care acestea pot fi amânate, cea de război, și nu ne dorim acest lucru. Orice guvern chiar și interimar poate gestiona situații de criză.

Este clar că suntem într-o situație politică complicată. Mi s-ar părea foarte riscant să perpetuăm acestui interimat până în decembrie. Anticipatele nu se pot realiza doar prin voința președintelui. Nu am ajuns până acolo să ghicesc eu majoritățile în Parlament. Este treaba premierului desemnat, însă ceea ce se va întâmpla vom afla după citira motivării.”, a declarat Președintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri