Caută
Close this search box.

Ionuț Stroe: Actualul Parlament e nefuncțional

ionuţ stroe

Ministrul desemnat al Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat că actualul Parlament este unul nefuncţional pentru că nu produce niciun fel de majoritate parlamentară suficient de solidă pentru a susţine o guvernare, motivul fiind sabotajul practicat de PSD.

Actualul Parlament este unul nefuncţional. Nefuncţional pentru că nu produce niciun fel de majoritate parlamentară suficient de solidă ca să susţină o guvernare. Rezumatul ultimilor trei ani în România din punct de vedere politic, consider eu, s-ar traduce cam în felul următor: PSD şi-a sabotat propria guvernare trei ani de zile, a schimbat trei guverne şi practic a generat acest dezastru total. PSD a sabotat guvernarea PNL în ultimele trei luni, în care, iată, încercăm să rezolvăm problemele create de generaţia Dragnea, iar astăzi PSD sabotează instituţia fundamentală şi principală a democraţiei, sabotează Parlamentul, pentru că, iată, încearcă să blocheze un proces democratic mai mult decât normal, ori a învesti un nou guvern, ori a declanşa alegeri anticipate„, a afirmat duminică ministrul Ionuţ Stroe, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PNL Dolj, transmite Agerpres.

El a arătat că se referă la anunţul PSD că nu va participa luni la şedinţa Parlamentului în care ar trebui să se voteze cu privire la învestirea guvernului Orban II.

Din păcate, asistăm la un mod jalnic al PSD de a face blocaj, pentru că interesul lor politic primează şi este evident că este superior, pentru ei, celui public. Orice fel de zi câştigată pentru ei reprezintă posibilitatea de a reveni acolo unde îşi doresc, la putere, şi la procentele pe care le aveau înainte, lucrul acesta însă nu se va întâmpla. Mai mult ca niciodată, în această tânără democraţie românească e nevoie de resetarea zonei politice şi de organizarea alegerilor anticipate care vor lămuri pe toată lumea, şi pe aceste partide politice, de ceea ce îşi doresc românii în legătură cu guvernarea acestei ţări„, a punctat Ionuţ Stroe, care este şi deputat PNL Dolj.

De asemenea, Ionuţ Stroe a afirmat, în conferinţa de presă la care a fost prezent şi europarlamentarul Marian Jean Marinescu, faptul că guvernarea PNL a reuşit în ultimele trei luni „deblocarea” situaţiei spitalului regional din Craiova.

În trei luni am reuşit să deblocăm situaţia spitalului regional din Craiova, să pornim procedurile legale şi paşii care trebuie făcuţi pentru a primi acea finanţare europeană„, a spus ministrul Tineretului şi Sportului.

Potrivit acestuia, a fost depusă cererea de finanţare în sistemul electronic al Comisiei Europene şi în ultima săptămână a fost rezolvată şi emiterea certificatului de urbanism.

Estimăm trecerea în faza de contractare la începutul lunii martie, iar la sfârşitul lunii martie semnarea contractului de finanţare pentru acest spital regional. Documentaţia de proiectare este şi ea finalizată, iar săptămâna aceasta, foarte probabil, va fi transmisă Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice pentru un control ex-ante„, a mai specificat ministrul Ionuţ Stroe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri