Caută
Close this search box.

Italia anunță al doilea DECES cauzat de coronavirus

pacientul

Autoritățile italiene au anunțat, sâmbătă, că o a doua persoană infectată cu coronavirus a murit. Este al doilea deces înregistrat de Italia în mai puțin de 24 de ore și, de asemenea, este al doilea cetățean european care este răpus de virusul apărut în China.

Persoana decedată sâmbătă este o femeie din regiunea Lombardia. Celălalt deces, anunțat vineri seara, era un bărbat de 78 de ani din regiunea Veneto.

În Lombardia locuiesc în jur de 180 de mii de români, potrivit Digi24.

Italia a înregistrat sâmbătă 10 noi cazuri de infecție cu coronavirus, ceea ce face ca numărul total al îmbolnăvirilor să ajungă la 31.

Dintre acestea, două persoane au murit, una s-a făcut bine, iar șase cazuri sunt considerate grave sau chiar critice.

În Italia este că apar tot mai mulți bolnavi care n-au călătorit niciodată în China și nici n-au intrat în contact cu persoane care au fost acolo. Nu se cunosc multe despre „pacientul zero”. Primul bărbat diagnosticat în Lombardia a intrat în contact cu o persoană care călătorise recent în China. Acea persoană a fost găsită, dar analizele au ieșit negativ.

Pentru că nu știu de la cine s-a răspândit boala, autoritățile italiene au luat măsuri drastice în 12 localități. 50 de mii de oameni sunt afectați de restricțiile impuse începând de vineri seară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri