Caută
Close this search box.

Japonia închide toate şcolile, până în luna aprilie

shinzo abe

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, a cerut tuturor grădiniţelor, şcolilor elementare şi liceelor la nivel naţional să închidă începând de luni până după vacanţa de primăvară a elevilor, care de obicei se încheie la începutul lunii aprilie, scrie publicaţia The Japan Times.

„S-au făcut eforturi pentru a preveni răspândirea infecţiei în rândul copiilor din fiecare regiune, iar în următoarele una-două săptămâni va fi o perioadă extrem de critică”, a spus Abe, într-o reuniune a miniştrilor Cabinetului, cu privire la criza generată de focarul de coronavirus.

El a afirmat totodată că Guvernul acordă prioritate sănătăţii şi siguranţei copiilor, printre altele.

Anunţul surpriză al lui Abe a venit în condiţiile în care numărul de pacienţi cu virus COVID-19 confirmat a continuat să crească, depăşind joi 200 în Japonia, cu excepţia celor peste 700 de pacienţi infectaţi din nava de croazieră Diamond Princess.

Majoritatea celor 1.600 de licee din Hokkaido au decis să închidă timp de o săptămână în aceeaşi zi, în efortul de a încetini răspândirea coronavirusului.

Acţiunea a avut loc la o zi după ce consiliul de învăţământ din Hokkaido a cerut autorităţilor locale să închidă temporar toate liceele publice şi private, în efortul de a stopa răspândirea virusului, deoarece peste 50 de infecţii au fost confirmate în prefectură, inclusiv printre elevi.

„Vom face tot posibilul pentru a preveni răspândirea suplimentară a infecţiei pentru a proteja viaţa şi sănătatea oamenilor din Hokkaido”, a spus guvernatorul Naomichi Suzuki în timpul unei şedinţe la prefectură.

Universitatea Ochanomizu din Tokyo a spus deja că va închide şcolile afiliate începând de vineri pentru aproximativ o lună, până la începutul lunii aprilie, inclusiv în vacanţa de primăvară. Prinţul Hisahito, nepotul de 13 ani al împăratului Naruhito, urmează liceul de juniori afiliat universităţii.

„Cred că este o închidere fără precedent pentru o perioadă atât de lungă de timp”, a spus un oficial al şcolii.

Sapporo, capitala prefecturii Hokkaido, care are aproximativ 300 de licee elementare şi junioare, le va închide de vineri până pe 6 martie.

Potrivit consiliului de învăţământ Hokkaido, un sondaj de sănătate care vizează toţi profesorii afectaţi va fi realizat în timpul închiderii, în timp ce o decizie de decontaminare a instalaţiilor şcolare va fi stabilită de fiecare municipalitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri