Caută
Close this search box.

Laura Ştefan, expert anticorupţie, susţine că Victor Costache nu este în conflict de interese

laura ştefan

Ministrul Sănătății, Victor Costache, care a anunțat, încă de la începutul mandatului său, că va continua să opereze, în weekend, la spitalul privat Polisano din Sibiu, nu se află într-o situație de conflict de interese, din punct de vedere legal, spune Laura Ștefan, expert anticorupție, care a lucrat în trecut la elaborarea legii de funcționare a Agenției Naționale de Integritate.

„Din punct de vedere legal nu e conflict de interese la ministrul Sănătății – vă reamintesc faptul că prevederea aceasta nu se aplică în cazul actelor normative. Un conflict de interese ar putea apărea dacă ministrul s-ar implica în adoptarea unui act individual care să se aplice lui sau unei persoane apropiate (Codul penal a fost modificat și a fost eliminată ipoteza beneficiului pentru angajator)”, a explicat Laura Ștefan, într-o postare, pe pagina sa de Facebook.

Victor Costache, actualul ministru al Sănătății, este de profesie medic chirurg, specializat în chirurgie cardiovasculară. Victor Costache a lucrat peste 10 ani în spitale din străinătate, iar apoi s-a întors în țară ca șef al Secției de Chirurgie Cardiovasculară și Toracică și ulterior director medical al clinicii private Polisano din Sibiu.

Costache a anunțat, de la începutul mandatului său de ministru, că va continua să opereze în weekend la spitalul Polisano și că s-a consultat inclusiv cu Agenția Națională de Integritate înainte de a lua decizia de a continua să opereze, simultan cu funcția de ministru:

„Înainte de a prelua mandatul de ministru, am făcut demersuri la cea mai înaltă instituție a statului, abilitată în acest domeniu, Agenția Națională pentru Integritate. Vă citez din documentul primit de la ANI: ‘din cele expuse de dumneavoastră și din interpretarea sistematică a prevederilor legale incidente, opinăm că funcția de membru în cadrul Guvernului simultan cu desfășurarea de activități medicale în baza unui contract individual de muncă, nu este de natură a genera o situație de incompatibilitate din perspectiva Legii 161/2003 cu modificările și completările ulterioare’ „, a arătat Victor Costache.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri