Caută
Close this search box.

Lider politic. OUG-urile DIN NOAPTE nu mai intră în vigoare după demiterea guvernului Orban

Guvernul Ludovic Orban a fost demis de moțiunea de cenzură pusă la cale de PSD. Social-democrații aveau nevoie de numai 233 de voturi, dar au adunat nu mai puțin de 261 de parlamentari de partea lor. Astfel, pentru a doua oară în trei luni a căzut executivul în România.

Interesant este că, în chiar noaptea dinaintea moțiunii care avea să treacă, guvernul a dat o serie de ordonanțe de urgență în toate domeniile, în număr de 25, printre care s-au numărat și cea care privește liberalizarea asigurărilor de sănătate, un scandal în care guvernul a fost implicat în scurta perioadă cât a stat la Palatul Victoria.

Unul dintre cei mai importanți lideri ai USR, Cristian Ghinea, fost ministru al Fondurilor Europene și actual europarlamentar, a râs de liberali pe facebook după ce moțiunea de cenzură a trecut.

El susține că din causa demiterii din Parlament a guvernului, OUG-urile un vor mai fi valabile: „A căzut guvernul. OUG-urile de azi noapte nu sunt în Monitorul Oficial. Nu intră în vigoare. Au crezut ca sunt șmecheri, sunt incompetenți”, a spus Ghinea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri