Caută
Close this search box.

Magistraţii sistemului s-au speriat şi vor să se pensioneze în grup

magistraţii

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat eliberarea din magistratură prin pensionare a 12 procurori. Printre cei pensionaţi se află şi procurori de la DNA, DIICOT sau Parchetul General.

Secţia pentru judecători a CSM are pe ordinea de zi cererile de pensionare depuse de 19 judecători, printre care se află Cristina Tarcea, fostă şefă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, dar şi întreaga conducere a Curţii de Apel Timişoara: Erica Nistor – preşedinte, Puşa Carmen Pârvulescu şi Marian Bratiş – vicepreşedinţi.

Asociaţiile magistraţilor au atras atenţia că în perioada următoare ar putea urma un val de pensionări din magistratură, după ce Parlamentul a adoptat proiectul de desfiinţare a pensiilor de serviciu pentru procurori şi judecători.

Proiectul a fost criticat dur de către magistraţi, iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a sesizat Curtea Constituţională.

Preşedintele Instanţei supreme, Alina Corbu, declara săptămâna trecută că decizia luată de Parlament privind eliminarea pensiilor speciale este tristă şi ‘stupefiantă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri