Caută
Close this search box.

Maratonul Arctic. Tibi Uşeriu, cursă infernală la -40 de grade!

tibi uşeriu

Vești bune vin de la „cursa infernului”, Yukon Artic Ultra. Tiberiu Ușeriu este pe cale să stabilească noi performanțe în cursa extrem de dură, de 500 de kilometri, care se desfășoară pe un ger de minus 40 de grade Celsius.

Este a doua oară când maratonistul participă la această competiţie. Anul trecut a fost nevoit să abandoneze după 100 de kilometri, din cauza unor degerături. În prezent, el a parcurs 222 de km și se află pe locul doi în cursă.

Tibi Ușeriu este tot mai aproape de a ieși învingător în „cursa infernului” de la Cercul Polar. Românul este acum în fața unei uriașe provocări la ultramaratonul Yukon Arctic din nordul Canadei. Înaintează pe un ger năprasnic de minus 40 de grade Celsius, dar este optimist.

Tibi Ușeriu a vorbit la telefon cu fratele său, Alin:

– Vezi, ai grijă! Ai trecut de ce a fost anul trecut! I-a spus Alin Ușeriu.
– Am trecut! Am 20 de kilomentri deja trecuți, n-am oprit acolo, am și fugit repede. Cred că de pe 2 am ieșit din punctul 2. Locul doi sunt acum. Așa cred, nu știu.
– Fain, mai ai numai 380 de kilometri, Tibi.

Condițiile sunt însă unele dintre cele mai dificile, iar sportivul român trebuie să își dozeze energia într-un mod cât mai chibzuit, mai ales că provocările sunt la fiecare pas.

„No, o nimica toată. Tii, Doamne ferește! Îs prin zăpadă până la genunchi. Eu mă mai urc pe sanie și mă mai duc pe unde îi. Îi numai sus, jos, sus, jos. Ieri am avut o zi destul de grea că a fost multă zăpadă, cum nu se ține concursul de atelaje canine, nu ne-au făcut pistă faină, știi? Și mergem prin zăpadă foarte mult!” i-a povestit Tibi fratelui său, Alin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri