Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni seară că formaţiunea sa politică nu are nicio problemă cu niciun fel de alegeri şi că, indiferent dacă moţiunea de cenzură împotriva Guvernului va trece sau nu, alegerile primarilor se vor face dintr-un singur tur de scrutin.

Întrebat într-o emisiune la Digi 24 dacă este important pentru el ca premierul Ludovic Orban să facă paşi către anticipate, Ciolacu a răspuns: „Partidul Social Democrat nu are nicio problemă cu niciun fel de alegeri. (…) Nu ştiu ce paşi face dânsul, eu ştiu ce paşi facem noi. Repet, nu există niciun stat în Uniunea Europeană care a permis modificarea legilor electorale cu patru luni înainte de alegeri. De asta mă şi deranjează această presupunere de înţelegere între mine şi Orban. Alegerile în două tururi nu se vor mai face, alegerile primarilor vor fi dintr-un singur tur. Indiferent dacă trece moţiunea sau nu. Pe ce să mă înţeleg cu Orban? Pe ceva care nu se mai întâmplă? Primarii vor fi aleşi dintr-un singur tur, este evident. Pentru cine are logică juridică şi ia pixul în mână şi calculează termenii, nu se mai pot face la primari alegeri în două tururi. Doar dacă domnul Orban, în afară de abuzul de putere, doreşte să facă şi un abuz de serviciu şi să vină cu o ordonanţă peste o lege care se discută la CCR. Acela este un abuz clar de serviciu şi va răspunde penal pentru el”.

Marcel Ciolacu a mai spus că nu exclude alegerile anticipate, dar că este interesat să fie respectate legile României.

Referitor la existenţa unor simulări care arată că dacă ar fi alegeri locale în două tururi, PSD ar pierde sute de primari, el a afirmat că nu crede în simulări.

„Nu sunt convins de aceste simulări. (…) Poate pe baza acestor simulări, Orban vine cu un lucru atât de nedemocratic. (…) Eu nu vreau să intru în logica lui Ludovic Orban, Ludovic Orban să răspundă de ce vrea să facă”, a susţinut Marcel Ciolacu, spunând totodată că nu crede nici în sondajele apărute privind scorurile electorale. „Este jocul sondajelor în care şi PSD a crezut la un moment dat că românii cred în astfel de şmecherii şi artificii”, a spus reprezentantul PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here