Caută
Close this search box.

Marcel Ciolacu uimeşte în continuare, susţine că guvernarea Vioricăi Dăncilă a fost de EXCEPŢIE

marcel ciolacu

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, şi-a făcut apariţia în emisiunea lui Ionuţ Cristache de la TVR, unde l-a acuzat pe Klaus Iohannis că îşi doreşte ca PSD să dispară.

Acuzaţii similare au fost lansate şi de Liviu Dragnea, când era stăpân al PSD.

”Îi reamintesc preşedintelui că în ultimii trei ani de guvernare PSD sunt sute de decizii bune, iar în ultima perioadă guvernarea a fost de excepţie. (…) Eu am înţeles că intrăm într-o Românie normală.

Nu există minciună mai mare. Să ataci o instituţie ca CCR e un derapaj de la democraţie şi de la statul de drept extrem de mare. E un premier despre care nici nu ştim ce e: interimar, desemnat, demis.

Criză e declanşată de PNL şi preşedintele ţării. Ce vină poate să aibă PSD? A fost demis guvernul Viorica Dancila şi a fost numit un alt premier, cu 6 partide. Ei au încălcat ce le-au promis partenerilor lor, de schimbare a regulilor în timpul jocului.

PNL îşi asumă să prelungească criză politică. Unde a greşit PSD că s-a adresat Curţii? E dreptul nostru. Se vrea să dispărem. Nu o să dispărem!

Cred că aceste atacuri au început să se întoarcă asupra preşedintelui. Ce guvern reformator e un guvern care dă 25 de ordonanţe într-o noapte? Urgenţă României era ca să nu meargă copiii sub 14 ani cu trotinele pe străzi?”, a declarat Marcel Ciolacu, la TVR.

„Rămân blocat de turnura pe care a luat-o criză politică. PSD nu are nicio vină, nu a fost provocată de noi, nu este prelungită de noi. Noi nu avem niciun rol în această criză”, a mai spus Ciolacu. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat hotărât că în niciun caz nu va desemna un premier din partea PSD chiar dacă CCR îi cere să nominalizeze un prim-ministru capabil să coaguleze o majoritate parlamentară.

„Comunicatul CCR leagă decizia de capacitatea premierului de a coagula o majoritate. În ce măsură e posibil să desemnaţi un premier din partea unei majorităţi în jurul PSD?”, a fost întrebat Iohannis într-o conferinţă de presă.

„Am spus-o şi o repet: nu voi desemna un premier PSD”, a subliniat preşedintele. Iohannis a făcut responsabil PSD-ul de actuala criză politică majoră. „Nu voi comenta decizia CCR şi voi aştepta motivarea, însă ceea ce face PSD este o sfidare fără precedent la adresa oamenilor”, a subliniat preşedintele.

După ce a produs una dintre cele mai dezastruoase guvernări după Revoluţie, a demis guvernul Orban pentru a conserva puterea baronilor, PSD a provocat a nouă criză. Vedem un PSD obsedat de putere, care refuză să accepte că şi-a pierdut legitimitatea de a guverna – e verdictul cetăţenilor. Desemnarea unui premier al unei alianţe în jurul PSD ar intra în coliziune cu voinţă romanilor. De aceea am şi spus că în opinia mea cea mai legitimă soluţie e revenirea cât mai repede la votul cetăţenilor.

Avem nevoie de un nou legislativ care să ofere o nouă majoritate dispusă să susţină reforme indispensabile, nu putem continua cu situaţii de blocaj perpetue, cu guverne demise trrimestrial. Vedem că PSD-ului îi este frică să se întoarcă la popor şi vrea să-i împiedice să facă treaba pe cei care au dovedit că vor.

În ciuda acestor blocaje permanente din partea PSD, îi asigur pe toţi cetăţenii că România e o ţară guvernata”, a mai spus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri