Caută
Close this search box.

Mihai Boboc, expoziție de caricatură în București: Discursul politic în caricatura de presă

Joi, în București, la ora 13.13, va avea loc vernisajul expoziției de caricatură ”În pana lui Boboc”.

Astfel, caricaturistul Mihai Gabriel Boboc va expune lucrări, cu un discurs social sau politic divers, o incursiune inedită, dar și amuzantă în universul cotidian.

Expoziția poate fi văzută la pizzeria ”CUPTORUL de AUR” din București, local care găzduiește un club național de caricatură.

Desene de Mihai Boboc

E dificil, poate chiar forțat în spațiul mioritic, să definești o caricatură de tip european. Totuși, îndrăznesc să afirm că Mihai Boboc are acest merit: în linii simple, minimale, conturează o multitudine de idei, construiește campanii. Marile probleme sociale și politice sunt minuțios analizate de artist, iar desenul reușește să transmită sinteza unei zile întregi sau a unor evenimente internaționale de anvergură”, apreciază jurnalista Rodica Sărmaș Funea.

Desene de Mihai Boboc

Mihai Gabriel Boboc s-a născut pe 18 iunie 1969 şi este absolvent al Academiei de Științe Economice din București.

Sursă foto: Facebook/Mihai Gabriel Boboc

A debutat cu o caricatură publicată în ianuarie 1990 în ziarul Adevărul. În preioada 1995-1997, a avut o rubrică permanentă în ziarul Tineretul Liber, intitulată ”TL BOB”. De asemenea, a publicat caricaturi în ”Urzica” și ”Adevărul”.

Din 2001, desenează caricaturi pentru Loteria Română, la rubrica permanentă ”În pana lui BOBOC”.

A obținut 11 premii naționale la diferite concursuri și festivaluri de caricatură. Mihai Boboc a participat, de asemenea, la numeroase expoziții naționale și internaționale de grup, în țări precum Turcia, Coreea de Sud, Italia, Spania, Portugalia, Belgia, Ungaria, Grecia, Polonia, Rusia, China, Ucraina, Cehia, Slovacia, Brazilia, Mexic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri