Caută
Close this search box.

Mirel Curea spune despre cazul lui Beuran: procurorii DNA sunt RETARDAŢI sever

mirel curea

Mirel Curea, redactor şef adjunct la Evenimentul Zilei, îi atacă dur pe procurorii DNA care au îndrăznit să îl reţină şi să solicite arestarea preventivă a lui Mircea Beuran. EvZ este patronat de Dan Andronic, care este trimis în judecată de DNA.

„Să se ducă procurorul ăla de la Urziceni şi să îi opereze pacienţii, pentru că un chirurg de talia lui Beuran are sute de pacienţi deja planificaţi. Am o vastă experienţă cu aceste comunicate ale DNA, comunicate care au toate un numitor comun – retardul sever”, a declarat Mirel Curea, la Antena 3.

„Mircea Beuran a luat mită într-o cutie de 35 RON. Este detaliul care trebuie să fie convingător pentru proşti. Nu au nicio probă solidă, au nişte prostii. Mai mult decât atât, procurorii spun că Beuran este un adevărat pericol. Aşa este! Este un mare pericol pentru Ordonanţa pe Sănătate!

Mare greşeală că judecătorii l-au plasat în arest la domiciliu, că de acolo tot mai poate vorbi, în arest nu putea să îi lămurească pe oameni că se pregăteşte un tun de sute de milioane de euro care îi va omorî pe romanii săraci. Despre asta este vorba”, a mai afirmat Curea.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie precizează, în referatul prin care au cerut arestarea preventivă a medicului Mircea Beuran, ca măsură se impune pentru a se putea preveni săvârşirea unei alte infracţiuni de către acesta, date fiind funcţiile pe care le deţine, dar şi pentru că există riscul să influenţeze martorii din dosar.

„În concret, măsură arestării preventive este necesară în scopul asigurării bunei desfăşurări a procesului penal, întrucât exista riscul ca inculpatul să interacţioneze cu alte persoane implicate în cauză (martori) şi să încerce să îi influenţeze pe aceştia. De asemenea, există riscul ca inculpatul să şteargă urmele infracţiunii şi/sau să ascundă mijloace de probă. Se va observa că inculpatul este o persoană deosebit de influenţa în domeniul medical şi universitar şi, drept urmare, îşi poate exercita această influenţă asupra diferitelor persoane care au cunoştinţă despre săvârşirea faptelor sau care sunt implicate în săvârşirea acestora”, menţionează procurorii anticorupţie în referat.

Potrivit DNA, arestarea preventivă este proporţională cu gravitatea acuzaţiei, având în vedere funcţiile importante pe care le deţine.

„Măsură arestării preventive se impune şi în vederea prevenirii săvârşirii unei alte infracţiuni de către inculpat, date fiind funcţiile pe care le deţine, persoană inculpatului fiind pretabila, astfel cum rezultă şi din interceptări, la săvârşirea unor noi fapte de corupţie. În egală măsură, măsură arestării preventive este proporţională cu gravitatea acuzaţiei, având în vedere că inculpatul deţinea/deţine importante calităţi şi funcţii publice, iar prin exemplul său şi prin practică pe care o promovează, decredibilizeaza sistemul medical şi universitar şi alterează valorile care ar trebui să guverneze acest domeniu”, precizează procurorii anticorupţie.

Tribunalul Bucureşti a respins, vineri, cererea DNA de arestare preventivă a chirurgului Mircea Beuran, însă instanţă a decis că acesta să fie plasat în arest la domiciliu, într-un dosar în care este acuzat de DNA că a primit o mită de 10.000 de euro pentru a-i aranja unui alt medic ocuparea unui post de asistent universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti.

Decizia instanţei nu este definitivă.

Potrivit DNA, la data de 18 decembrie 2018, Mircea Beuran, în calitate de preşedinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, şef al Disciplinei Chirurgie Generală, conducător de doctorat şi profesor universitar chirurgie generală în cadrul UMF „Carol Davila”, a acceptat şi primit de la un medic într-o unitate spitalicească din Bucureşti (martor în cauză) suma de 10.000 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

Concret, Beuran este acuzat că a primit banii respectivi atât pentru a propune la UMF „Carol Davila” scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât şi pentru a asigura câştigarea acestui concurs de către medicul care i-a dat mită.

Procurorii notează că, până în prezent, postul respectiv nu a fost scos la concurs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri