Caută
Close this search box.

Miron Mitrea şi Anca Alexandrescu colonizează Realitatea Plus

miron mitrea

Miron Mitrea, recuperat pe vremea Vioricăi Dăncilă pe post de consultant PSD în campania electorală de la prezidențiale, va fi invitat permanent la Realitatea Plus, în fiecare duminică seara, la o emisiune realizată de Gabriel Bălașu și de Alexandra Păcuraru, au declarat pentru G4Media.ro surse apropiate postului tv.

Emisiunea se va numi Culisele Puterii și va fi difuzată duminică, de la 20 la 21.

Unul dintre moderatori, Alexandra Păcuraru, este fiica lui Maricel Păcuraru, patronul Realitatea Plus. Păcuraru a fost coleg de penitenciar la Poarta Alba cu Miron Mitrea.

În noiembrie 2014, Maricel Păcuraru a fost condamnat la 4 ani de închisoare în dosarul Poșta Româna, cu prejudiciu de peste patru milioane de euro, în care a fost acuzat de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice.

A fost mutat de la penitenciarul Galați la penitenciarul Poarta Alba, numit și ”penitenciarul VIP-urilor”, din cauza acuzațiilor că deținuții de lux s-ar fi bucurat de regim privilegiat.

Păcuraru a fost eliberat de la Poarta Albă în ianuarie 2017, după ce a executat 815 zile din pedeapsa de 1.460 de zile.

În același interval cu Maricel Păcuraru a fost închis la Poarta Albă și Miron Mitrea. Condamnat în februarie 2015 la doi ani cu executare pentru luare de mită şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale în dosarul privind lucrările de renovare făcute la casa mamei sale, Mitrea a fost eliberat în mai 2016 după un an și patru luni de închisoare.

Potrivit unor surse, Maricel Păcuraru și Miron Mitrea ar fi împărțit chiar aceeași celulă.

Pe lângă Miron Mitrea, Maricel Păcuraru i-ar fi propus și Ancăi Alexandrescu, unul dintre consultanții foarte apropiați de fostul lider PSD, Liviu Dragnea dar și în bune relații cu Miron Mitrea.

Anca Alexandrescu a postat pe pagina ei de Facebook poze realizate în studioul Realitatea TV, cu hastagul #newprojectcomingsoon și #backinbusiness

Potrivit surselor G4Media.ro, Anca Alexandrescu se va ocupa de site-ul realitateadinpsd.ro, branduit cu sigla realitatea pusă alături de cea a PSD.

Amintim că la sfârșitul anului trecut, în decembrie 2019, Cosmin Gușă, partener cu Maricel Păcuraru în acționariatul Realitații Plus, a revenit în PSD.

Gușă a anunțat că renunță la coordonarea editorială de la Realitatea.

Compania care operează Realitatea Plus TV este deținută de Cozmin Gușă și Maricel Păcuraru, aceiași acționari ca în cazul Realitatea TV, care a rămas fără licență din cauza datoriilor.

Cine deține dreptul de a folosi licența Realitatea Plus? Conform CNA, care a și amendat postul în vara acestui an pentru nerespectarea legii audio-vizualului, este vorba de Geopol International SRL.

Potrivit Newsweek, firma este deținută de o altă firmă (Strategies Research Investments International SA) în proporție de 99% și de către Alexandra-Beatrice Păcuraru (1%), aceasta fiind fiica lui Maricel Păcuraru, asociat al lui Cozmin Gușă în diverse firme.

La rândul ei, Strategies Research Investments International SA este deținută de către Strategies Research Investments SRL (99,9%) și, din nou, de Alexandra-Beatrice Păcuraru (0,1%).

În fine, proprietarii Strategies Research Investments SRL sunt, în cote egale, Cozmin Gușă și Maricel Păcuraru.

Realitatea Media SA a pierdut licența Realitatea TV din cauza datoriilor enorme: peste 320 de milioane de lei în total, din care aproape 130 de milioane de lei numai la stat.

Prin comparație, deținătoarea licenței Realitatea Plus, Geopol International SRL, o duce foarte bine: are datorii de „numai” 4,2 milioane de lei (dar nici un leu nu este datorat statului, conform ANAF) și pierderi, în 2018, de aproape 120.000 de lei la venituri de aproape 1,2 milioane de lei.

Din 2013 încoace, Geopol International SRL a avut profit în numai doi ani (2015 și 2017), în rest doar pierderi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri