Caută
Close this search box.

Negocieri intense pentru ANTICIPATE. Orban continuă întâlnirile cu liderii partidelor parlamentare

ludovic orban

Ludovic Orban continuă negocierile, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii partidelor parlamentare pe tema convocării alegerilor anticipate, a anunţat Biroul de presă al Guvernului.

Şeful Executivului a declarat luni că liberalii vor face toate demersurile necesare pentru a ajunge la alegeri anticipate.

„Vom continua discuţiile cu formaţiunile politice parlamentare pentru a ajunge la o înţelegere de susţinere a anticipatelor. (…) Vom întreprinde toate demersurile necesare pentru a ajunge la alegeri anticipate.

Vom continua discuţiile, negocierile şi poate vom reuşi să-i convingem (pe cei de la PMP – n.r.) să susţină alegerile anticipate”, a afirmat Orban, care a adăugat că PNL nu ia în calcul un scenariu prin care să nu se ajungă la anticipate, potrivit Agerpres.

PMP nu se teme de alegerile anticipate şi consideră că anul acesta este unul pierdut pentru a implementa proiectele de care românii au nevoie, a declarat, duminică, preşedintele partidului, Eugen Tomac.

„Nu ne temem de alegerile anticipate. Le considerăm doar un capriciu politic şi credem că este esenţial ca oamenii politici să se gândească mai întâi la cetăţeni, la priorităţile României şi, dincolo de aceste lucruri, să nu existe altceva”, a spus Tomac.

Preşedintele USR, Dan Barna, a anunţat joia trecută, după consultările de la Cotroceni, că i-a transmis şefului statului, Klaus Iohannis, decizia de a susţine scenariul declanşării alegerilor anticipate.

„Orice alt scenariu, din păcate, nu va face decât să continuăm ce s-a întâmplat în ultimele trei luni, să avem o guvernare care, de fapt, nu poate să guverneze şi (…) vom susţine scenariul alegerilor anticipate foarte clar, vom vota împotriva învestirii (…) pentru a ne asigura că următorul Guvern nu va avea susţinerea în Parlament, astfel încât să facem următorul pas pentru anticipate”, a declarat Barna.

Potrivit liderului UDMR, Kelemen Hunor, organizarea alegerilor parlamentare anticipate în aceeaşi zi cu alegerile locale nu ar respecta Constituţia.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat, tot după consultările de la Cotroceni, că soluţia alegerilor anticipate i se pare nepotrivită, deoarece ar avea consecinţe negative în plan politic şi economic, iar timpul câştigat faţă de un scrutin la termen ar fi nesemnificativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri