Caută
Close this search box.

Nici când protestează nu sunt capabili să se exprime ca lumea. „Beuran si Arafat, Sănătatea a salvat!”

beuran

Câteva zeci de pensionari au protestat în Piaţa Victoriei, faţă de dosarul deschis de DNA, în cazul mitei încasate de Mircea Beuran.

„Am ieşit aici pentru domnul Beuran şi pentru domnul Arafat”, afirma una dintre organizatoarele protestului, Codruta Cerva. „Din sursele pe care le avem, săptămâna viitoare va fi executat şi domnul Arafat, aşa cum a păţit doctorul Beuran”, a mai susţinut Cerva. Un alt organizator al protestului a fost Gelu Vişan.

Pensionarii au scandat „Beuran şi Arafat, sănătatea a salvat”, „Justiţie, nu execuţie” şi „Libertate pentru Beuran”. De asemenea, ei au scandat şi „Jos guvernul dictator!” şi „Nu ne condamnaţi la moarte”.

Cerva şi Vişan au organizat anterior şi un protest în fata sediului centrral al DNA. Tribunalul Bucureşti a respins cererea DNA de arestare preventivă a chirurgului Mircea Beuran, însă instanţa a decis că acesta să fie plasat în arest la domiciliu, într-un dosar în care este acuzat de DNA că a primit o mită de 10.000 de euro pentru a-i aranja unui alt medic ocuparea unui post de asistent universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti.

Decizia instanţei nu este definitivă. Potrivit DNA, la data de 18 decembrie 2018, Mircea Beuran, în calitate de preşedinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, şef al Disciplinei Chirurgie Generală, conducător de doctorat şi profesor universitar chirurgie generală în cadrul UMF „Carol Davila”, a acceptat şi primit de la un medic într-o unitate spitalicească din Bucureşti (martor în cauză) suma de 10.000 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

Concret, Beuran este acuzat că a primit banii respectivi atât pentru a propune în cadrul UMF „Carol Davila” scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât şi pentru a asigura câştigarea acestui concurs de către medicul care i-a dat mită.

Procurorii notează că, până în prezent, postul respectiv nu a fost scos la concurs. DNA menţionează că dosarul a fost deschis ca urmare a sesizării depuse de medicul care l-a mituit pe Beuran.

Mircea Beuran a fost şeful Secţiei de chirurgie de la Spitalul Floreasca, el fiind demis în luna ianuarie, după ce o femeie a decedat în urma unor arsuri suferite pe masa de operaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri