Caută
Close this search box.

Nicușor Dan sau Vlad Voiculescu? Săptămâna aceasta USR-PLUS va spune pe cine susține la Primăria Capitalei

USR-PLUS se pare că s-au așezat la masă pentru a găsi soluția ideal și de a câștiga Bucureștiul. Alianța ar putea anunța anunța săptâmâna aceasta că va merge cu un candidat comun.

Stăm de vorbă, cautăm soluții, construim o echipă pentru București.PS: Duminică seara. Fotografie după trei ore de dialog”, a scris duminică Dan Barna, pe pagina sa de facebook, postare însoțită de fotografia de mai jos.

Sursă foto: Facebook/Dan Barna

M-am întâlnit cu Nicușor.

I-am spus să facem echipă pentru București – avem competențe complementare.

Să oprim acest circ al incertitudinii, în care oamenii se tem că vom candida unul împotriva altuia, iar așa va câștiga Firea.

Am avut mai bine de două ore de discuții amicale. I-am propus lui Nicușor să semnăm un protocol politic în care să stabilim ariile de responsabilitate ale fiecăruia în tandem, indiferent dacă va ocupa funcția de primar sau viceprimar. Nicușor nu a dorit în acest moment. Continuăm însă discuțiile în această săptămână.

A rămas să lămurim cum se va alege cine va candida pentru funcția de primar. Cuiul lui Pepelea rămâne metoda de desemnare.

Nicușor (candidat sustinut de partenerii de la USR) preferă un sondaj. E firesc să vrea să profite de notorietatea mai mare în legătură cu Primăria Capitalei, în urma celor două candidaturi ale sale de până acum. Eu (PLUS) prefer o consultare publică (adică alegeri primare, referendum) – pentru că este cea mai democratică formă de întoarcere către bucureșteni și este modul în care noi trebuie să guvernăm acest oraș și această țară – alături de cetățeni.

Mâine la ședința Birourilor Naționale reunite ale USR și PLUS sper să ajungem la o soluție pentru a avea o singură echipă a Alianței, așa cum am propus. Dacă nu se va ajunge la o concluzie, voi propune să facem ceea ce fac partidele moderne și curate întotdeauna când nu reușesc să ajungă la înțelegere: apelează la voința membrilor.

Voi propune un referendum intern al organizațiilor de București ale USR și PLUS pentru stabilirea metodei de determinare a candidatului. Un membru – un vot, indiferent de partid, așa cum se cuvine într-o Alianță a două partide care intenționează să fuzioneze. Adică să votăm asupra modului cum să ne alegem candidatul: sondaj, referendum sau altceva. Orice, doar să avem un rezultat comun și să deblocăm situația. Fără întârziere, în această săptămână.

Apoi, după ce avem un candidat comun, indiferent de rezultat, să invităm și PNL pentru a scăpa Bucureștiul de PSD la Primăria Generală și la sectoare.

Lucrurile importante se construiesc în echipă”, a postat și Vlad Voiculescu pe aceeași rețea de socializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri