Nouă membri ai forţelor regimului sirian au fost ucişi în bombardamente ale forţelor turce, în nord-vestul Siriei, unde 94 de luptători pro şi antiregim au murit, în luptele care au avut loc la Idleb, pe care Damascul încearcă să-l preia de la jihadişti şi rebeli, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Printre luptătorii ucişi în bombardamentele turceşti, patru au murit în apropierea satului Nayrab şi alţi cinci şi-au pierdut viaţa în apropierea oraşului Saraqeb, est, a indicat OSDO, care dispune de o largă reţea de surse în această ţară aflată în război.

Un total de 94 de luptători au fost ucişi luni pe mai multe fronturi din regiunea Idleb. Printre aceştia se află 41 de combatanţi proregim precum şi 53 de luptători jihadişti şi rebeli aliaţi, precizează sursa citată.

Regimul sirian a lansat ofensiva în decembrie în nord-vestul ţării şi aproape 900.000 de persoane au fost strămutate din cauza violenţelor, potrivit ONU, care a avertizat luni că luptele se apropie ”periculos” de taberele acestora, riscând să provoace o baie de sânge.

56 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 8 =