Caută
Close this search box.

Noul director al serviciului de informații naționale numit de Trump, acuzat că a fost plătit de Plahotniuc

Richard Grenell

Noul director al serviciului național de informații din Statele Unite, Richard Grenell, recent numit în funcție de președintele Donald Trump, ar fi acordat consultanță pentru oligarhul Vlad Plahotniuc, care a fugit între timp din Republica Moldova și are interdicție de intrare în Statele Unite.

Potrivit sursei citate, Grenell nu a făcut public faptul că ar fi încasat bani din partea politicianului moldovean, acuzat de corupție.

În 2016, acesta a scris câteva articole în apărarea oligarhului moldovean Vladimir Plahotnic, dar nu a făcut public faptul că a fost plătit pentru aceasta, după cum rezultă din documente și mărturii.

Grenell nu s-ar fi înregistrat nici în Foreign Agents Registration Act (FARA), care obligă cetățenii americani care lucreză pentru politicieni străini să raporteze acest lucru.

FARA este legea pe baza căreia fostul manager de campanie al lui Trump, Paul Manafort, și Rick Gates au fost acuzați că au încălcat-o. (Manafort se află în proces, Gates a pledat vinovat).

Nu este clar dacă articolele erau parte a contractului de consultanță dintre Grenell și Plahotniuc, dar munca neplătită ar fi trebuit să fie raportată conform legii FARA dacă a fost comandată sau de ea a beneficiat un politician străin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri