În 2012, Olguța Vasilescu tocmai câștiga un mandat la Primăria Craiova. Ea și-a dorit ca în Craiova să fie plătiți doar craiovenii.

Presa locală a scris atunci că primarul Craiovei a făcut turul lucrărilor de asfaltare din oraş, pentru a afla de la constructori când vor fi finalizate aceste proiecte derulate cu fonduri europene.

„Sunt oameni care vin şi mă întreabă dacă vor continua lucrările, pentru că au impresia că, dacă s-a schimbat primarul, nu se vor mai face lucrările începute.

Îi asigur că vor continua absolut toate lucrările. Mai mult decât atât, o să discut foarte serios cu constructorii ca să termine chiar mai repede decât estimaseră. De asemenea, am rugat constructorii ca, de acum înainte, la orice lucrare care se face în Craiova minimum 80% dintre angajaţi să fie craioveni, pentru că nu este normal să aud muncitorii vorbind ungureşte în Craioviţa Nouă.

„Mi se pare normal ca, dacă lucrează în Craiova, pe banii craiovenilor, atunci să angajeze craioveni“, a spus în faţa ziariştilor primarul Craiovei, citat de Gazeta de sud.

Ulterior, Vasilescu a devenit ministrul muncii. Anterior, a fost parlametar PRM, partid condus de Corneliu Vadim Tudor.

Săptămâna care se încheie, Mai mulţi locuitori din Ditrău, judeţul Harghita s-au arătat nemulţumiţi de prezenţa muncitorilor străini într-o brutărie din comună. Oamenii solicită Consiliului Local demararea unui referendum pentru stoparea influxului de imigranţi.

Pe reţelele de socializare a fost creat un grup ce numără deja 2500 de persoane, unde au apărut postări pline de ură la adresa muncitorilor şi a proprietarului brutăriei, unele chiar incitând la violenţă.

138 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here