Caută
Close this search box.

Olguța Vasilescu: PNL dă o ȚEAPĂ pensionarilor!

Fostul ministru al Muncii Lia Olguţa Vasilescu spune că nu s-a înşelat când spunea că actualul ministru Violeta Alexandru nu va majora pensiile conform planului lăsat de Guvernul PSD.

„PNL anunta cresterea pensiilor, de luna viitoare, dar cu un procent mai mic fata de cat era prognozat prin lege pentru septembrie: deci nu 40 la suta! E o țeapă data pensionarilor! Una este sa iti creasca pensia cu 40 la suta si alta e sa iti creasca doar cu 13 la suta. Una e sa ai din ianuarie 2021 o crestere de 40 la suta fata de ianuarie 2020 si alta e sa ai o crestere de doar 13 la suta, raportat de la 1 ianuarie 2020, fata de 2021Ț, scrie Olguța Vasilescu pe Facebook.

Fostul ministru PSD acuză PNL că vrea să aloce mai puțini bani pentru pensii, anul viitor.

„Ca sa nu amintesc ca si anul viitor ar trebui sa fie tot o crestere de 40 la suta, prin aplicarea noii legi, o parte din bani fiind ca urmare a cresterii punctului de pensie la 1875 lei, iar alta parte provenind din noua formula de calcul care prevede eliminarea inechitatilor din sistem. E clar ca nu vor sa aplice legea noastra, lege votata in Parlament! De asta nici nu s-au apucat de recalcularea celor 5 milioane de pensii, de la 1 ianuarie, asa cum ar fi trebuit! Intelegeti de ce tot spun toti PNL-istii ca vor respecta legea, dar nu amintesc nimic de cresterea punctului de pensie cu 40 la suta? Vor respecta legea, dar pe cea facuta de ei, adica una modificata..”, completează Olguța Vasilescu.
Lia Olguța Vasilescu a deținut funcția de ministru al Muncii și Justiției Sociale în cadrul Guvernului Dăncilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri