Caută
Close this search box.

Olguţa Vasilescu se RĂSTEŞTE la Mişcarea #Rezist. „Haştagiştilor, gata cu principiile?”

Olguţa Vasilescu

Lia Olguta Vasilescu are un nou mesaj agresiv la adresa sutelor de mii de romani care au ieşit pe străzi să apere statul de drept în regimul Dragnea. Ea susţine că ministrul de Finanţe ar fi influenţat Justiţia şi a asmuţit procurorii împotriva primarilor PSD.

„Ce a ajuns şi Justiţia în ţara asta! Să se laude toţi prăjiţii că trimit procurorii să facă cercetări la ordin! Dacă zicea un PSD-ist asta ce făceaţi, hastagistilor? Dacă măcar îndrăznea să se gândească la aşa ceva un PSD-ist… Gata cu principiile care va scoateau în stradă?”, a scris Olguta Vasilescu pe Facebook.

Iată declaraţia lui Florin Citu care o determina pe Olguta Vasilescu să susţină că Justiţia este influenţată politic. „Aţi văzut că am zis de Fondul Suveran de Investiţii şi DNA a intrat pe fir”, a declarat ministrul Finanţelor în cadrul audierilor de luni din Parlament.

Şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a declarat că Executivul Orban a constatat nereguli în cazul a 17 plăţi făcute prin Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, în suma de 54 de milioane de lei.

„Încă de la preluarea guvernării în 4 noiembrie, de către PNL, (…) atât prim-ministrul Ludovic Orban, cât şi noi ceilalţi membri ai Cabinetului am avertizat public de nenumărate ori asupra neregulilor flagrante înregistrate la Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, o schemă de scamatorii contabile inventate de cuplul Dragnea-Valcov pentru a reuşi să facă plăti către anumite primarii, evitând raportarea lor în cadrul deficitului bugetar şi fără a da o sursă bugetară sigură alocată.

A fost un mecanism care contrazicea atât legislaţia în domeniu, cât şi principiile de bună guvernare a unei astfel de instituţii şi a unui astfel de program. Iată că avertismentele noastre s-au confirmat la nivel suspiciunilor constatate de procurori şi, în acest moment, din câte am înţeles, se desfăşoară anchete la nivelul a 17 primarii”, a susţinut Dancă, după şedinţa de Guvern.

El a precizat că este vorba despre 17 plăti pentru decontarea unor lucrări.

„A fost un număr de 17 plăţi în cadrul a 17 contracte semnate, în cadrul acestora s-au făcut plăti pentru decontarea unor lucrări, s-au făcut plăţi în avans. La momentul preluării Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoza de către actualul Guvern, decizia prim-ministrului Ludovic Orban a fost să nu se mai semneze nicio plată în cadrul Fondului de Dezvoltare şi Investiţii şi contractele semnate să fie oprite la nivelul sumelor deja avansate în cadrul programului. Aceasta a fost decizia politică, ea s-a materializat ulterior în ordonanţa de modificare a prevederilor OUG 114, OUG 1/2020 şi proiectele respective au fost transferate la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, unde sunt în acest moment predate şi, aşa cum ne-a anunţat domnul ministru Ion Ştefan, riguros controlate”, a explicat Ionel Dancă.

Întrebat dacă Guvernul a sesizat organele penale urmare a neregulilor constatate, Dancă a precizat: „Nu aş putea să vă ofer această informaţie, având în vedere că este o anchetă în curs de desfăşurare”.

Ion Ghizdeanu, fost preşedinte al Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, a fost pus sub acuzare joi de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual în formă continuată, într-un dosar legat de alocare de fonduri pentru mai multe primarii din ţară.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, procurorii au luat fata de Ion Ghizdeanu măsură controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Procurorii susţin că Ion Ghizdeanu, care în calitate de preşedinte al Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoza a gestionat Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, a falsificat mai multe procese-verbale de evaluare, prin care a aprobat în mod arbitrar peste 1.000 de proiecte.

„În perioada 17.09.2019 – 24.10.2019, inculpatul, în calitate de preşedinte al Comisiei Naţionale de Stategie şi Prognoza, a falsificat cu ocazia întocmirii mai multor procese-verbale, în care s-a menţionat în mod mincinos că membrii Comisiei de analiză şi evaluare a proiectelor s-au întrunit, au analizat şi au propus spre aprobare 1.080 de proiecte, în realitate membrii comisiei nu s-au întrunit niciodată şi nu au făcut nicio apreciere proprie, lista cu proiectele propuse spre aprobare fiind stabilită arbitrar de inculpat”, se arăta într-un comunicat al Ministerului Public.

Anchetatorii au efectuat percheziţii la mai multe primării, având suspiciuni cu privire la sumele alocate autorităţilor locale prin Fondul de Dezvoltare şi Investiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri