Caută
Close this search box.

OMS: E imposibil de anticipat evoluția coronavirusului, toate țările trebuie să fie pregătite

coronavirus

Organizația Mondială a Sănătății atrage atenția că toate țările trebuie să fie pregătite de sosirea coronavirusului și recunoaște că e imposibil de anticipat ce evoluție va avea epidemia. Europa înregistrează primul deces provocat de pneumonia virală: un vârstnic, turist chinez, a murit la Paris.

Turistul chinez avea 80 de ani și era chiar din Hubei, focarul epidemiei. Era în spital, la Paris, din 25 ianuarie.

Agnes Buzyn, ministrul francez al Sănătăţii: Este primul deces provocat de coronavirus în afara Asiei, şi primul din Europa. În Franţa au fost 11 cazuri confirmate. În spital mai sunt patru pacienţi, dar starea lor e bună.

Epidemia de coronavirus a fost cap de afiș la Conferința de securitate de la Munchen. Directorul Organizației Mondiale a Sănătății a recunoscut că e îngrijorat de faptul că în China crește continuu numărul îmbolnăvirilor.

TEDROS GHEBREYESUS, director Organizaţia Mondială a Sănătăţii: „Este imposibil de anticipat ce direcţie va lua această epidemie. Toate ţările trebuie să fie pregătite de sosirea coronavirusului.”

Un român aflat la bordul unui vas de croazieră, refuzat de toate porturile, dar acceptat acum de Cambodgia, se întoarce acasă, anunță Ministerul Român de Externe.

Americanii au anunțat că își extrag cetățenii de pe un alt vas în carantină, Diamond Princes. Nava se află în apele Japoniei de două săptămâni, iar la bord s-au confirmat peste 200 de cazuri de infectare cu coronavirus, între care și un român, care acum este tratat la un spital din Japonia.

Cercetătorii chinezi anunță că au testat, cu rezultate promițătoare, anumite medicamente la câteva spitale din Wuhan, focarul epidemiei. E vorba de un antigripal și de medicamente folosite pentru tratarea cazurilor de malarie și Ebola.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri