Caută
Close this search box.

Omul bun la toate al PSD din Ministerul Justiţiei, I.C. Teodorescu, a fost dat afară de Ludovic Orban

i.c. teodorescu

Postul de secretar general al Ministerului Justiției a fost ocupat, până acum trei zile, de Ion Claudiu Teodorescu. I. C. Teodorescu a fost sprijinit constant de Victor Ponta și Florin Iordache și a reușit să mai stea încă trei luni în coasta ministrului Cătălin Predoiu.

În 2012, a dat concurs pentru o funcție de execuție, unde a stat doar o lună, după care a fost numit prin detașare prefect de Gorj.

Între anii 2012 și 2017, în doar cinci ani, grație sprijinului politic oferit de Victor Ponta și PSD, a ajuns foarte rapid, prin detașare, în funcții de înalt funcționar public (prefect, secretar general adjunct și secretar general al Ministerului Justiției).

A căzut în dizgrație o singură dată, între anii 2015 – 2016, în perioada în care era ministru al Justiției Raluca Prună, când a fost revocat din funcție, după ce în presă au apărut acuzații că ar fi încercat aranjarea unui concurs pentru postul de secretar general adjunct al Ministerului Justiţiei.

A fost recuperat de PSD, la cinci zile după instalarea Guvernului Grideanu, în ianuarie 2017, când a fost numit secretar general al Ministerului.

Nu a dat nici măcar un singur concurs pentru funcțiile de înalt funcționar public pe care le-a îndeplinit din 2012 și până în prezent, toate numirile sale fiind făcute prin decizia politică a unor reprezentanți PSD.

A fost păstrat în funcție de ministrul liberal al Justiției, Cătălin Predoiu, până acum câteva zile, când a fost destituit de primul ministru Ludovic Orban, prin decizia nr.106/4.02.2020.

A menționat, în ultima declarația de avere depusă, un venit anual încasat de 230.000 de lei, adică aproape 20.000 de lei pe lună. Funcția de secretar general (SG) al unui minister este cea mai înaltă la care poate să aspire un funcționar public de carieră.

Pentru acest lucru îți trebuie oficial condiții, precum vechime, studii, competențe, etc, iar neoficial proptele. În prezent, funcția de secretar general al ministerului a căpătat o importanță aparte, mai ales dacă postul de ministru se vacantează, dintr-un motiv sau altul: printr-un OUG dat în septembrie 2019, fostul premier Viorica Dăncilă a desemnat secretarul general de minister ca persoana ce devine ordonator principal de credite, în absența ministrului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri