Caută
Close this search box.

Opozant cecen, ucis cu lovituri de cuţit, într-un hotel din Lille

opozant cecen

Un opozant cecen, în vârstă de 44 de ani, a fost ucis cu lovituri de cuţit săptămâna trecută într-un hotel din oraşul Lille, în nordul Franţei, a declarat o sursă apropiată dosarului, relatează AFP.

Trupul victimei, Imran Aliev, blogger care era foarte critic faţă de autorităţile din Cecenia, o republică rusă din Caucaz, a fost găsit joi dimineaţă în camera sa de hotel pe care o închiriase cu un alt bărbat.

Această crimă ”are toate caracteristicile unui motiv politic”, dar ”trebuie să manifestăm prudenţă”, a precizat sursa citată.

Ancheta a fost încredinţată poliţiei judiciare din Lille. Contactat de AFP, parchetul din Lille a declarat că deocamdată nu a fost efectuată nicio arestare în acest caz, fără a da detalii suplimentare.

Când pompierii au intervenit joi în jurul orei 11:30 (10:30 GMT) în camera de hotel de lângă gara Lille, Imran Aliev era deja mort. Trupul său, care era întins pe jos, prezenta mai multe răni pe piept şi anchetatorii au descoperit în apropiere arma albă.

Victima, cunoscută şi sub pseudonimul Mansur Staryi, şi bărbatul care l-a însoţit au ajuns împreună în noaptea de miercuri spre joi la Lille, venind din Belgia.

Fără să se poată face deocamdată cea mai mică legătură între cele două cazuri, această crimă survine la cinci luni după uciderea la Berlin a unui georgian în vârstă de 40 de ani din minoritatea cecenă, caz care a provocat o criză diplomatică între Germania şi Rusia, notează AFP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri