Ludovic Orban a lansat un atac virulent la adresa Gabrielei Firea, spunând că e mai proastă ca primar decât Oprescu şi că „bucureştenii chiar nu sunt cetăţeni de mâna a şaptea, chilipirgii şi pomanagii”, cum îşi imaginează ea.

„Eu nu am crezut că se poate un primar mai prost decât Oprescu. Din păcate, Firea a demonstrat că e şi mai proastă decât Oprescu ca primar. Ea ca speaker, ca subretă, ca om de comunicare, sigur că încă îi mai păcăleşte pe oameni.

Culmea e că Firea este liderul PSD cu cea mai mare cotă de încredere, dar ea are încredere mai mare în afara Bucureştiului, decât în Bucureşti. Cei care resimt pe pielea lor ce înseamnă administrarea Bucureştiului încep să-şi piardă din ce în ce mai mult încrederea”, a afirmat Ludovic Orban, duminică după-amiază, la reuniunea Comitetului de Coordonare al filialei Sector 2 a PNL, potrivit News.ro.

Orban a criticat modul în care funcţionează sistemul de energie termică al Capitalei şi a spus că „s-au pompat miliarde de euro”, premierul afirmând că „cetăţeanul plăteşte ceva ce este risipit în proporţie de 80%”, întrucât agentul termic se duce în pământ sau în aer.

O altă critică adusă de premier este legată de faptul că Bucureştiul nu are un Plan de Urbanism general şi că acesta este blocat pentru că „nu se doreşte” adoptarea unui astfel de plan, dar şi de faptul că se fac de către operatori privaţi planuri de urbanism zonal, spunând că nici o capitală europeană nu are astfel de situaţii.

În plus, primul ministru a spus că transportul public este „la pământ”, iar autobuzele turceşti cumpărate de primărie le-a catalogat drept „rahaturi”.

„Transportul public este la pământ. Rahaturile alea care au fost cumpărate de la turci cu preţuri mai mari decât cele cumpărate de primarii noştri (…) sunt nişte hârburi care nu vor avea o durată de viaţă mai lungă decât autobuzele pe care le-am cumpărat noi când eram la primărie în 2007-2008, care au fost mult mai bune”, a adăugat prim-ministrul.

Acesta a criticat faptul că râul Dâmboviţa nu este fructificat în nici un fel din punct de vedere urbanistic şi că nu se fac proiecte pentru a înfrumuseţa Bucureştiul. El a spus că Bucureştiul va pierde 178 de milioane de euro din fonduri europene pentru creşterea eficienţei energetice, însă edilul general nu este preocupat.

„În schimb, Firea e preocupată de pomeni, imaginându-şi că toţi bucureştenii chiar sunt cetăţeni de mâna a şaptea, chilipirgii şi pleşcari şi pomanagii cum îşi imaginează Firea că ar putea să-i transforme pe bucureşteni.

Bucureştiul conţine elita României, hai să fim cinstiţi! Aici, în Bucureşti, au venit vârfurile, exigenţa bucureştenilor este mult mai mare şi de altfel managementul acestui oraş trebuie să fie de nivel european”, a mai afirmat Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 5 =