Caută
Close this search box.

Orban: Vocea ministrului Apărării în cadrul Guvernului este una foarte puternică

ludovic orban

Vocea ministrului Apărării în cadrul Guvernului este foarte puternică, a declarat, marţi, premierul interimar, Ludovic Orban, la şedinţa de bilanţ a Ministerului Apărării Naţionale, menţionând alocarea bugetară pentru acest domeniu.

„Vocea ministrului Apărării în cadrul Guvernului este o voce foarte puternică, care este ascultată şi din acest motiv Guvernul susţine activitatea Armatei, în condiţiile în care nu ne aflăm într-o situaţie bugetară foarte favorabilă. Cu toate astea, atunci când am programat cheltuielile, putem spune că prima cheltuială programată, potrivit acordului politic realizat la iniţiativa preşedintelui României, au fost cheltuielile de apărare şi suntem extrem de receptivi în activitatea Guvernului în a susţine toate programele Armatei Române”, a afirmat Orban.

El a vorbit despre contracte de înzestrare a Armatei şi de intenţia de a dezvolta industria naţională. „Suntem în egală măsură preocupaţi de utilizarea diferitelor contracte de înzestrare şi pentru a asigura o dezvoltare economică şi, de asemenea, utilizarea resurselor pentru înzestrare pentru a reface anumite capacităţi de producţie din industria de Apărare a României”, a punctat şeful Executivului.

Orban a subliniat că „este extrem de important ca Armata Română să fie bine înzestrată, bine pregătită, să fie bine integrată în dispozitivul NATO şi în dispozitivul stabilit în cadrul Parteneriatului strategic stabilit cu Statele Unite ale Americii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri