Pasagerii vasului de croazieră Westerdam sunt căutaţi de urgenţă, după confirmarea unei infecţii cu coronavirus.

Operatorul vasului american Westerdam încearcă în prezent să-i găsească pe cei peste o mie de pasageri care s-au împrăştiat în diferite direcţii în urma debarcării lor săptămâna trecută în Cambogia, după ce între timp una dintre pasagere a fost diagnosticată cu noul coronavirus, relatează luni AFP.

Compania Holland America, proprietara navei Westerdam, a anunţat că lucrează în strânsă coordonare cu diverse guverne, cu OMS şi cu centrele de diagnostic din SUA pentru a localiza şi investiga medical persoanele care ar fi putut intra în contact cu turista infectată, potrivit Agerpres.

După ce, de teama coronavirusului, a fost refuzată de mai multe ţări asiatice, nava Westerdam, cu 1.455 de pasageri la bord, a primit joia trecută permisiunea să acosteze în postul Sihanoukville din Cambogia, o decizie salutată de preşedintele american Donald Trump, printre pasageri regăsindu-se şi numeroşi cetăţeni americani.

Peste 1.200 dintre pasagerii aflaţi la bordul navei au debarcat în zilele următoare acostării, după ce au fost supuşi unei examinări medicale rapide.

2 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 3 =