Caută
Close this search box.

„Pericol de moarte” în Marea Britanie. Furtuna Dennis a LOVIT violent

Serviciile meteo au emis avertismentul de „pericol de moarte” în Marea Britanie, acolo unde furtuna Dennis face ravagii.

Ploi torenţiale, vânt violent. Dennis a lovit duminică Marea Britanie, ţintuind la sol sute de avioane, în timp ce în sudul Ţării Galilor a fost declarat cod roşu de furtună.

Duminică dimineaţă, aproape 200 de alerte de inundaţii au fost emise într-o zonă care se întinde din Scoţia până în Cornwall. La Aberdaron, în sudul Ţării Galilor, vântul a suflat cu peste 145 km/h.

Mai multe sute de zboruri dinspre şi spre Marea Britanie au fost anulate, au anunţat companiile British Airways şi EasyJet, potrivit Digi24. Compania feroviară şi-a suspendat cursele în sudul Ţării Galilor, în urma inundaţiilor care au afectat căile ferate.

Institutul meteorologic britanic (Met Office) a declarat cod roşu de furtună pentru sudul Ţării Galilor, cel mai ridicat nivel de alertă, ca urmare a ploilor abundente provocate de furtuna Dennis, fiind primul de acest acest gen emis din decembrie 2015.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri