Serviciile meteo au emis avertismentul de „pericol de moarte” în Marea Britanie, acolo unde furtuna Dennis face ravagii.

Ploi torenţiale, vânt violent. Dennis a lovit duminică Marea Britanie, ţintuind la sol sute de avioane, în timp ce în sudul Ţării Galilor a fost declarat cod roşu de furtună.

Duminică dimineaţă, aproape 200 de alerte de inundaţii au fost emise într-o zonă care se întinde din Scoţia până în Cornwall. La Aberdaron, în sudul Ţării Galilor, vântul a suflat cu peste 145 km/h.

Mai multe sute de zboruri dinspre şi spre Marea Britanie au fost anulate, au anunţat companiile British Airways şi EasyJet, potrivit Digi24. Compania feroviară şi-a suspendat cursele în sudul Ţării Galilor, în urma inundaţiilor care au afectat căile ferate.

Institutul meteorologic britanic (Met Office) a declarat cod roşu de furtună pentru sudul Ţării Galilor, cel mai ridicat nivel de alertă, ca urmare a ploilor abundente provocate de furtuna Dennis, fiind primul de acest acest gen emis din decembrie 2015.

4 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 6 =