Caută
Close this search box.

Pleiadă de magistraţi CONTROVERSAŢI care vor să ajungă în Inspecţia Judiciară

adina florea

Inspecția Judiciară a anunțat candidații care au trecut de primul filtru în procedură pentru ocuparea unui post de inspector judiciar. Lista scoate la iveală nume sonore din sistemul judiciar.

Printre procurorii care și-au depus dosarele și cărora le-au fost admise, pentru un post la Direcția de inspecție, se numără Adina Florea, Felix Bănilă, Tiberiu Nițu și Oana Schmidt Hăineală.

În ianuarie, Inspecţia Judiciară, condusă de judecătorul Lucian Netejoru, a declanşat un concurs pentru ocuparea a 15 posturi vacante de inspectori judiciari, 6 posturi la Direcţia de inspecţie pentru judecători şi 9 la Direcţia de inspecţie pentru procurori. Concursul se va finaliza pe 21 mai 2020, potrivit site-ului IJ.

Pe 8 februarie a fost ultima zi de depunere a candidaturilor, iar pe 19 februarie, Inspecţia Judiciară urmează să anunţe lista candidaţilor admişi pentru concurs.

La sfârşitul anului trecut, Adina Florea s-a retras din procedura de numire la şefia Secţiei Speciale, după ce plenul CSM a amânat de şapte ori validarea ei. Adina Florea a fost respinsă la şefia DNA de preşedintele Klaus Iohannis. Ca procuror de caz, Adina Florea a instrumentat dosarele Laurei Codruţa Kovesi, actuala şefă a Parchetului European.

Felix Bănilă a demisionat de la şefia DIICOT, în octombrie 2019, după ce preşedintele României i-a cerut acest lucru şi l-a criticat pentru modul în care a gestionat ancheta, în cazul Caracal.

Pe 3 februarie, Ministerul Justiției a anunțat că Oana Schmidt Hăineală a fost respinsă pentru funcția de adjunct al șefului DIICOT.

În ianuarie 2016, Tiberiu Nițu ocupa funcția de Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, din care și-a dat demisia pe fondul acuzării în dosarul ” Girofarul”. La mai bine de doi ani de cercetări, DNA a anunțat că, în ceea ce-l privește, procurorii au dispus clasarea.

Și prim-procuroarea Parchetului Judecătoriei Oravița, Otilia Isac (fostă Micloșină), care se judecă cu Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale (ANRSPS) pentru diurna primită în weekend și în concedii în perioada 2014-2017, pe când era detașată drept consilier juridic la ANRSPS, și-a depus candidatura.

Inspectorii judiciari sunt cei care desfășoară controale la parchete, verifică modul de soluționare a dosarelor, analizează solicitările Ministerului Finanțelor Publice pentru stabilirea erorii judiciare și pot propune măsuri de sancționare a magistraților, care pot ajunge pana la excluderea din magistratură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri