Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a făcut un apel către colegii de partid „să se bazeze doar pe ei” în bătăliile electorale şi să se lupte pentru candidaţii formaţiunii la viitoarele alegeri.

Asta după ce a invitat şi a stat alături, la Convenţia Naţională Pro România, de Gabriela Firea, Marcel Ciolacu, Călin Popescu Tăriceanu. Cei numiţi au ţinut discursuri în care şi-au arătat sprijinul pentru partidul condus de Victor Ponta.

„Eu sunt la Pro România şi numai la Pro România o să fiu, şi mă bazez doar pe Pro România.

Dacă m-aş baza pe altcineva ar însemna să fac de fiecare dată aceeaşi greşeală. (…) Mai departe vă rog să vă bazaţi doar pe dumneavoastră în bătălia electorală care urmează, doar pe dumneavoastră. (…)

Suntem Pro România, ne batem pentru candidaţii Pro România „, a declarat duminică Victor Ponta.

El a lansat, la Convenţia anuală, Manifestul Pro România 2020-2024 care propune o serie de măsuri prioritare pentru perioada 2020-2024 care să ajute la dezvoltarea României, potrivit Agerpres.

Documentul propune schimbarea sistemului fiscal prin trecerea la o impozitare diferenţiată, progresivă, a salariilor şi pensiilor mari, precum şi uniformizarea cotei la alimente cu cea de la serviciile de turism, respectiv TVA 5%.

FOTO: Mediafax

O altă măsură vizează o reforma administrativă – reducerea numărului de judeţe de la 41 la 15, reducerea numărului de unităţi administrativ teritoriale de la 3.300 la maxim 1.500 şi a numărului de parlamentari la maximum 300 – 200 deputaţi şi 100 senatori.

Pro România susţine şi o reformă în salarii, mai exact introducerea salariului minim european în forma propusă de Parlamentul European.

120 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 4 =