Victor Ponta, președintele Pro România, a reacţionat, luni, după decizia judecătorilor constituţionali de a admite sesizarea PSD privind existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între preşedintele României, Klaus Iohannis, şi Parlament privind desemnarea preşedintelui PNL Ludovic Orban în funcţia de premier.

„Acest circ absurd cu Bufonul Orban trebuie sa inceteze imediat! Romania are nevoie imediat de un Guvern profesionist- care sa ia imediat masuri in interesul romanilor ( nu al PNL)!”, a scris Ponta pe Facebook.

Şi Marcel Ciolacu a reacţionat după ce CCR a admis sesizarea PSD, afirmând că „democraţia funcţionează încă în România”.

„Să vedem comunicatul de presă şi apoi motivarea, apoi o să venim cu un punct de vedere. (…) Eu nu am văzut acest lucru (că desemnarea lui Ludovic Orban ca premier a fost neconstituţională – n.r.), aştept comunicatul oficial al Curţii şi, nu în ultimul rând, motivarea şi vom vedea. Mă bucură că democraţia funcţionează încă în România”, a spus Marcel Ciolacu.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, la România TV, că preşedintele Klaus Iohannis este obligat să pună în aplicare cât mai repede decizia CCR şi să renunţe la desemnarea lui Ludovic Orban pentru un nou mandat de premier.

După decizia CCR, preşedintele Klaus Iohannis va susține luni,ora 18:00, la Palatul Cotroceni.

29 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 2 =