Caută
Close this search box.

Presa internaţională despre Malmkrog, filmul lui Cristi Puiu: O capodoperă plină de intensitate

„Malmkrog”, noul film al regizorului Cristi Puiu, a avut premiera mondială, vineri, la prestigiosul Festival Internaţional de Film de la Berlin. Pelicula a deschis secţiunea Encounters, în prezenţa regizorului, într-o proiecţie cu sala plină şi minute de aplauze la final, relatează Mediafax.

Presa internaţională a lăudat „Malmkrog”, noul film al regizorului Cristi Puiu, proiectat în premieră mondială la Berlinală.

„O dramă de epocă cerebrală care îţi rămâne în minte”, notează criticul de film Peter Bradshaw în celebrul cotidian britanic The Guardian.

„Un film de o seriozitate aproape intimidantă. Jocul actorilor este admirabil, date fiind cadrele lungi şi dialogurile maraton, iar realizarea, una meticuloasă: imaginea semnată de Tudor Panduru, fie pe timp de zi, fie pe timp de noapte, este picturală şi grandioasă”, punctează şi Screen Daily.com despre „Malmkrog”.

„O capodoperă plină de intensitate”, scrie de asemenea site-ul culturedvultures.com, „filmul înfăţişează contradicţiile din societatea occidentală”.

Este până în prezent cel mai provocator proiect al regizorului Cristi Puiu: o ecranizare de epocă, cu un scenariu adaptat după „Trois entretiens” de Vladimir Soloviov (1853–1900), filmat timp de 40 de zile la conacul Apafi din satul Mălâncrav (Sibiu). „O interogare asupra cinematografiei şi memoriei ” – aşa cum declară regizorul Cristi Puiu –, „Malmkrog” este construit în jurul a cinci personaje, iar actorii vorbesc în limba franceză, doar câteva replici fiind în germană, rusă şi maghiară. Decorul şi costumele redau atmosfera începutului de secol XX din Transilvania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri