Caută
Close this search box.

Preşedintele Emmanuel Macron a vizitat spitalul unde a murit primul francez contaminat cu coronavirus

Emmanuel Macron

‘Avem în faţa noastră o criză, o epidemie care vine… cu care va trebui să ne confruntăm în cel mai bun caz’, a declarat joi preşedintele francez Emmanuel Macron la întâlnirea cu personalul medical de la spitalul Pitié-Salpętriere din Paris, unde a decedat cu o zi în urmă primul francez contaminat cu noul coronavirus, informează France Presse.

‘Ştim că suntem de abia la început, vom încerca împreună cu întreg personalul medical să luăm deciziile corecte’, a asigurat şeful statului francez.

Macron urma să se îmbarce după aceasta pentru un zbor la Napoli, unde avea programată o întâlnire cu premierul italian Giuseppe Conte, cu ocazia unui summit franco-italian perturbat de criza generată de noul coronavirus.

În vizita sa la spitalul Pitié-Salpętriere, unde s-a întâlnit cu personalul angajat aici, preşedintele francez a fost însoţit de ministrul sănătăţii Olivier Véran.

Această vizită, ţinută în secret până în ultimul moment, vine în contextul în care executivul francez îşi pune în aplicare măsurile împotriva coronavirusului care a făcut o a doua victimă miercuri în ţară şi alimentează temeri privind o epidemie de amploare.

Liderii partidelor reprezentate în parlament, preşedinţii grupurilor parlamentare şi preşedinţii celor două camere au fost convocaţi joi dimineaţă de premierul Edouard Philippe pentru a examina situaţia legată de coronavirus în Franţa.

O anchetă a fost deschisă pentru a reface traseul parcurs de primul francez decedat, un profesor de 60 de ani care nu a călătorit într-o zonă de risc.

La ora actuală, bilanţul COVID-19 în Franţa este de doi morţi (profesorul şi un turist chinez de 80 de ani), 12 persoane vindecate şi patru bolnavi spitalizaţi.

Este vorba de 18 persoane în total, dar descoperirea de noi cazuri pare să se accelereze. Două cazuri au fost anunţate marţi seară, trei miercuri dimineaţă, inclusiv sexagenarul decedat, şi unul miercuri seara, dar maladia s-a răspândit în Italia, o ţară care se învecinează cu Franţa şi care este şi cea mai afectată din Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri